KAJ JE JOGA OBRAZA

JE JOGA OBRAZA NOVA MODNA MUHA?

Nikakor ne, saj je Jogo obraza izvajala že Kleopatra, v Indiji pa so bile obrazne vaje del jogijske prakse, za ohranjanje lepote in zdravja. Tudi starodavme taoistične vaje poleg telesa vključujejo oči, jezik in čeljustni sklep.  Že pred davnimi leti so se namreč zavedali, da je predel grave najbolj pomembno področje za delovanje našega telesa.

Tudi danes veliko znanih imen prisega na Jogo obraza, vključno z Gwyneth Paltrow, Madonno in Cindy Crawford.
KAJ JE JOGA OBRAZA?
Joga obraza je vadba obraznih mišic. Morda se zdi čudno, kako in na kakšen način je mogoče vaditi z obrazom? Precej preprosta razlaga. Tako kot treniramo mišice na telesu in jih z vadbo oblikujemo, na podoben način pristopamo tudi k vadbi z obrazom.
Na obrazu imamo več kot 50 mišic, ki so tesno povezane med seboj. Vsakodnevno jih ne uporabljamo niti pol, pa še takrat povzročamo nekontrolirano pačenje, ki povzroča gube.
Zaradi gravitacije in staranja se mišice začnejo povešati in izgubljati volumen. To je razlog, da se pojavijo gube, podbradek, povešene veke in ličnice, ustnice se zmanjšajo.
Ampak brez panike, vaje za obraz lahko pomagajo, da se naše mišice ponovno oblikujejo. Vedno pa je težje popravljati, kot vzdrževati. Zato vsakomur priporočam naj prične z vadbo še preden opazi posledice gravitacije.
Naš obraz je sestavljen iz 60% mišic, 20% maščobe in 20% kože. Ko  aktiviramo vse mišice obraza in jih nato dvignemo ter nazadnje povečamo volumen, opazimo spremembe na našem videzu. Ker je koža pripeta na mišice, se bo z dvigom mišic tudi povešena koža vrnila na svaje mesto, hkrati pa se bo napela, ko bomo povečali volumen v mišicah.
KAKO LAHKO JOGA  OBRAZA VPLIVA NA  KOŽO?
Koža je tesno povezana z mišico. Da bi dobili boljšo sliko si  zamislimo kožo kot balon in mišice kot zrak, ki ga napolni. Če je v balonu dovolj zraka, bo balon napet. Če v balonu ni dovolj zraka, bo izgubil svojo obliko in se začel gubati. Enako je z našo kožo. Če so mišice napete, dvignjene in polne, bo koža imela večjo površino katero bo zaobjela in tako ostala gladka.
Vadba z mišicami obraza izboljša tudi cirkulacijo krvi ter ​​prinese več kisika in hranil ne le v mišice, temveč tudi v najgloblje plasti kože. Ta postopek pomaga izboljšati nastajanje kolagena in elastina, zaradi česar postane koža bolj zdrava, gladka, elastična in sijoča!
KAKO LAHKO JOGA OBRAZA VPLIVA NA NAŠE POČUTJE IN ZDRAVJE?
Jogo obraza ne obožujem zgolj zato, ker pomaga zmanjšati gube in upočasni proces staranja, vendar predvsem zato, ker se po njej počutim fantastično. Ko izboljšamo cirkulacijo v možganih se posledično izboljša koncentracija, spomin, glavoboli počasi izginejo, energija se dvigne. Določene vaje nam pomagajo,  da smo že zjutraj polni energije in svežine, medtem  ko druge vaje pripomorejo, da se znebimo stresa in se umirimo.
Z Jogo obraza sem začela raziskovati vpliv hormonov in delovanje žlez. Tri naše najpomembnejše žleze (tovarna hormonov) se nahajajo v lobanji. Imenujejo se hipotalamus, epifiza in hipofiza .
Hipofiza se omenja kot »glavna žleza«, ker njeni hormoni obvladujejo druge dele endokrinega sistema ( ščitnico, nadledvične žleze, jajčnike, moda…) Hipotalamus je odgovoren za naš odziv na stres, medtem ko epifiza proizvaja največji antioksidant in pomlajevalni hormon – melatonin, ki nam  pomaga bolje spati.
Cilj Joge obraza je, da jih ohranjamo aktivne tako, da izboljšujemo cirkulacijo tega predela ter pripeljemo kisik v vsako celico.

Kot pravi pregovor, “lepota prihaja od znotraj.” Ko povečamo pretok krvi in energije, ko so naši hormoni v ravnovesju, izžarevamo zdravje in pozitivnost.

Takrat začnemo sijati od znotraj in živimo srečno ter uravnoteženo življenje. Takrat naš obraz sije LEPOTO.

Pridruži se najbolj celostnemu tečaju, ki pokriva vse aspekte lepote in zdravja.