Preživeti ali polno živeti

Naš dih je most med telesom in umom. S pravilnim zavednim dihanjem preko gibanja delujemo na telesni in duševni ravni. Določene dihalne tehnike pri jogi uporabljamo z namenom umiritve, določene pa za povečanje energije. Vadbo joge lahko izvajamo za umiritev, sprostitev, kot terapevtsko tehniko ali pa dinamično  jogo s katero oblikujemo telo, povečujemo moč, kondicijo in fleksibilnost.  Joga ni zgolj vadba, kjer se malo pretegnemo in globoko dihamo. Z jogo celostno vplivamo na telo, misli, čustva in energijo. Pozitiven učinek  joge občutimo takoj. Ko jogo izvajamo redno, razvijemo tudi odpornost na stresne situacije. Stvari nas manj prizadenejo, hitreje najdemo notranje ravnovesje ter na svet gledamo bolj pozitivno. Joga je tek na dolge proge!

 

Si želimo zgolj preživeti ali živeti polno in bogato življenje?

Vsi si želimo zdravja, uspeha, zadovoljstva in notranjega miru.  Stres nam žal preprečuje, da bi to dosegli. Premalo se zavedamo, kako velik vpliv ima stres na kvaliteto našega življenja in kako negativno vpliva na naše življenje. Pogosto v sebi zadržujemo negativna čustva, zamero, jezo, žalost, krivdo, se po nepotrebnem obremenjujemo in obžalujemo preteklost ali pa nas je strah prihodnosti. Nestanovitnost in beganje našega uma v preteklost in prihodnost je glavni povzročitelj napetosti in stresa, kar se sčasoma začne odražati doma, v službi, medsebojnih odnosih in predvsem našem zdravju.

Ko smo sposobni upravljati s svojim umom in negativnimi čustvi, naše življenje postane bolj lahkotno srečno, polno in zadovoljno.

Z redno vadbo joge se:

  • zmanjša stres
  • poveča radost
  • izboljša učinkovitost in produktivnost
  • dvigne samopodoba
  • krepi zdravje in dobro počutje
  • izboljša timsko delo
  • dvigne zavedanje in osredotočenost
  • poveča sijaj obraza
  • zavira staranje

Vsi si želimo uspešnega življenja. Ali je dovolj uspeh samo na poslovnem in finančnem področju?
Velikokrat ljudje žrtvujemo svoje zdravje, da pridemo do bogastva, a posledično porabimo precej svojega premoženja, da si vsaj približno povrnemo naše zdravje. Je to uspeh?

Predstavljajmo si stanje, kjer imamo moč in ozaveščenost, da se soočimo s problemom ter ga spremenimo  v priložnost. Ali ni to znak, da postajamo uspešni in zadovoljni ljudje?

Z redno vadbo joge, raziskovanjem dihalne tehnike in meditacije ter spoznavanjem samega sebe, hitreje dosežemo uspeh na vseh področjih našega življenja.

Vabljeni na ure individualne ali skupinske Beauty Fit in Beauty GentleYoge. Zagotovljen vam je individualen pristop v butičnem studiu, kjer je pozornost namenjena vsakemu posamezniku.