Joga obraza- Vzemi lepoto in zdravje v svoje roke

Obraz je sestavljen 60 % iz obraznih mišic, 20 % kože in 20 % maščobe. Z obrazno jogo lahko tako vplivamo na večinskih 60 %.

Na obrazu imamo več kot 57 mišic, ki so večinoma neaktivne. Z Jogo obraza mišice stimuliramo, dvigujemo in jim dajemo volumen. To pomaga tako pri zabrisovanju gubic kot tudi pri odpravljanju podbradka, podočnjakov, slabega vida, mozoljaste kože … izjemni rezultati pa so se pokazali tudi pri izboljšanju koncentracije, spomina ter odpravljanju znakov utrujenosti. 

10 minut na dan je dovolj, da dosežemo rezultate tako pri videzu kot tudi pri počutju. Zaradi vseh pozitivnih lastnosti je pomembno, da se s tovrstno vadbo čimprej začnejo in se z njo spoznajo tudi mlajše generacije.

Z Jogo obraza namreč prekrvavimo mišice na obrazu, s tem pa tudi možgane, ki imago povezavo s celim telesom. Torej je prekrvavitev celotna, zato se nam izboljša celotno počutje.

Kako Joga obraza izgleda?

Gre za sklope skrbno načrtovanih  in medicinsko zasnovanih vaj, ki jim vsak dan posvetimo deset minut. Najbolj od vsega pa je pomembno, da vemo kaj počnemo. Zato je na 5 tedenskem tečaju Joge obraza kar nekaj teorije in veliko prakse.

S tem namenom po Sloveniji organiziram delavnice in intenzivne tečaje Joge obraza, na katerih učim pravilno izvajanje vaj. Na spletu je mogoče najti veliko posnetkov z vajami, ki nam lahko pridelajo še več gubic in nas pustijo v prepričanju, da Joga obraza ne deluje.

Zato se na 5- tedenskem tečaju počasi in sistematično začnemo učiti pravilno zasnovane vaje. Zares moramo vedeti kaj počnemo, saj bomo imeli rezultate samo s pravilnim zaporedjem vaj. Vsaka udeleženka dobi vse vaje tudi v video obliki, da jih lahko pravilno izvaja doma.

Vedno moramo začeti z vajami, ki krepijo večje mišice, ter se postopno lotimo tistih najmanjših. Sama svoje tečaje vedno naredim tako, da vsak točno ve, kaj počne, da pridobi znanje tudi o zdravi prehrani, spanju, delovanju telesa, obrazni diagnostiki, naravni kozmetiki, samomasaži in hormonih. Le s spremembo življenskega stila lahko vzamemo lepoto in zdravje v svoje roke. Takrat pridobimo resnično lepoto. Za to pa potrebujemo pravilne informacije. Ko se zavedamo kaj vse nam Joga obraza prinaša, se lažje motiviramo in si vzamemo čas za 10 minutno lepotno rutino, ki nam prinese toliko koristi.