Joga- vadba pomlajevanja

Mišice nam dajejo fizično moč in hkrati izgledajo dobro … Toda nevidne kite in ligamenti so tisti, ki kažejo na našo starost. Mladi smo toliko, kolikor je mlado naše vezivno tkivo.

Fleksibilnost sklepov daje telesu prožnost in lahkotnost. Vezi in ligamenti so sestavljeni večinoma iz kolagenih vlaken – celic, ki na splošno niso popravljive ali nadomestljive. V vezivnem tkivu se s starostjo shranjujejo odpadki in toksini. Če želimo odstraniti vso to umazanijo, potrebujemo vsakodnevno raztezanje. Še bolje je, če se vpišemo na vadbo joge. Za krepitev zdravja ni nič boljšega, kot rende vadba joge.

Ena vidnih prednosti joge je sposobnost, da znova postanemo mladi. Poleg pomlajevanja telesa se z jogo revitalizira tudi um. Ljudje, ki redno vadijo jogo, se lahko počutijo bolje kot v mlajših letih. V jogijski filozofiji je zelo znan rek: starost človeka je treba meriti s prožnostjo hrbtenice in ne z leti, ki jih živi.

Joga upočasnjuje proces staranja z zagotavljanjem prožnosti hrbtenice in odpravljanjem napetosti iz telesa. Krepi trebušne mišice, zateguje ohlapne mišice rok in nog, popravlja slabo držo, učvrsti kožo, odstrani podbradek in naredi še toliko več za zdravje in lep videz. Joga nas celostno pomlajuje, povečuje našo mentalno sposobnost, zaradi česar razmišljamo in se počutimo mlajše.

Tudi če še nikoli niste prestopili vrat joga studia, verjetno veste, da obstaja več vrst joge. Ker smo ljudje različni je pomembno, da najdemo zvrst joge, ki bo pisana na naš značaj, fizično pripravljenost in potrebe. Z redno vadbo joge bomo zelo hitro občutili povečano vitalnost, mladostnejši videz, povečano odpornost proti boleznim, boljši vid in sluh, skupaj s številnimi drugimi duševnimi in čustvenimi koristmi. Toliko dobrobiti, da ne razumem, zakaj že vsi ne vadijo joge!?
Morda pa bi moral zdravstveni sistem začeti predpisovati jogo na recept, namesto  vrečk z zdravili.