Zakaj naj bi ženske vadile na drugačen način?

Se kdaj ujameš v situacijah, kjer čutiš, da deluješ  z energijo, ki ni primerna situaciji?
Si ukazovalna?
Za dosego ciljev uporabljaš kontrolo?
Deluješ iz nežnosti, dialoga ali iz ukazovalnosti in kontrole?
Znaš biti spontana ali mora biti vsak trenutek načrtovan v detajle, potrebuješ konstanten pogon in stres, da se počutiš koristna?

Se zavedaš, da početje vsakodnevnih obveznosti pod pritiskom,  hitenjem, fokusom pomeni stres (moško energijo). Moško energijo potrebujemo, da smo lahko uspešne v našem življenju. Ko pa smo vsakodnevno, cele dneve v akciji in  hitenju, naši odnosi pričenjajo trpeti, saj si naš partner ne želi ob sebi moške energije. Trpeti začne tudi naše fizično, čustveno in duševno zdravje. Če ne prej, to občutimo pred vstopom v menopavzo, ko je zadnji čas, da naredimo spremembe v našem življenju. Da končno začnemo poslušati svoj notranji glasek, energijo pa začnemo usmerjati vase.

Draga ženska, pomembno je, da v sebi prebudiš več spontanosti, odprtosti, ženskosti, senzualnosti. Najdi stvari, ki ti dajejo užitek, mir, nežnost, kreativnost in odprtost.

ZAKAJ NAJ BI ŽENSKE VADILE NA DRUGAČEN NAČIN?
Ker smo ženske bi bilo prav, da smo večino dneva v ženski energiji. Celotna druža pa je naravnana na hitenje, akcijo, fokus, kontrolo, načrtovanje dneva v detajle, doseganje ciljev, konstanten stres. Pozabljamo na nežnost, prepustitev, sprostitev, dialog, odprtost, spontanost.
Zato potrebujemo vadbo, ki nas vrne v svoje telo, to pomeni, da se moramo znati umiriti. Ženska vadba naj bo nežna, tekoča, senzualna, sproščena. Pravo razmerje med aktivnostjo, nežnostjo in umiritvijo.
Za žensko zdravje je izredno pomembno, da prve minute zjutraj in zadnje minute zvečer preživimo v svoji energiji.
Z jutranjim Ženskim ritualom se boš postavila v svoj center in čez dan ne boš razprševala svoje energije.
Jutranji ritual so lahko: Beauty FitYoga, joga obraza, kroženje z boki, razgibavanje telesa, meditacija hvaležnosti, vse kar ti predstavlja užitek in sprostitev.
Večerni ritual bo ohladil živčni sistem in poskrbel, da se vrneš v svoj notranji mir.
Večerni ritual so lahko: Venus ali gentle joga, meditacije, dihalne vaje, crklanje, užitek, sprostitev, umiritev, poglobitev.
Zapomni si, da visoko intenzivne vadbe povzročajo stres v telesu, ki ga imamo že tako preveč. Stres ruši naše hormonsko ravnovesje, ki ga tako zelo potrebujemo, če želimo biti zdrave, vitalne, zadovoljne in mladostne.