Predmenopavza- normalen proces

Predmenopavza je popolnoma normalen proces in ne za bolezen, ki bi jo morale zdraviti.
Je pa nekaj res, da bo organizem še naprej tvoril zadostno količino hormonov, ki je optimalna za to obdobje, moramo biti ženske kar najbolj zdrave (telesno, čustveno in duhovno). To pa zahteva nekaj dela na sebi. Dobro počutje v prihodnosti ni odvisno samo od fizičnega telesa, pač pa tudi od naše notranjosti. Celostno zdravje je odraz, kako skrbimo zase danes in kako smo živele do tega trenutka. Ker se predmenopavza zgodi na sredini našega življenja, je to primeren čas, da naredimo inventuro, kaj v našem življenju je potrebno spremeniti in še naprej skrbimo za svoje zdravje.
Naše telo je popolnoma opremljeno za tvorbo vseh hormonov, ki jih bomo v življenju potrebovale. Vsi spolni hormoni nastajajo v holesterolu. Poleg tega ima naš organizem sposobnost, da eno vrsto spolnega hormona pretvori v drugo. Npr. estrogen lahko spremeni v testosteron, progestron pa v estrogen. Če bo prišlo do takšnega pretvarjanja, je odvisno od potreb našega organizma. Tako od čustvenih stanj, kot od prehranjevalnih navad.

Če smo pod precejšnjim stresom- preobremenjene, prehrana ne zadovoljuje potreb našega telesa, če smo telesno bolne, kadimo, pijemo, se izogibamo vprašanjem svoje duše, ki nam daje znamenja, če smo v razmerju, odnosih, službi v katerih nam odteka energija, potem se bo zgodilo, da ne bomo obdržale koraka z zahtevami hormonskega sistema. Tako bo ostalo vse dotlej, dokler ne bomo na področjih kjer je potrebno, uvedle sprememb. Posledica bo buren prehod, ki ga bodo dodatno obremenjevali simptomi- glavoboli, vročinski oblivi, zmanjšana spolna sla, spremembe razpoloženja in motnje spanja.

Zaradi čedalje večjega tempa življenja ima večina žensk v predmenopavzi simptome, ki postanejo tako veliki, da ženske prisilijo v iskanje pomoči z nadomestnimi hormoni, spremenjeno prehrano, telovadbo ali alternativnim zdravljenjem. Morda je pri res velikih težavah smiselno o majhnem dodatku biodentičnih hormonov, vendar le toliko, kolikor ženska potrebuje za boljše počutje in zdravje. Hkrati pa bo dovolj modra, da bo prisluhnila sporočilom, ki jih pošilja njeno telo, ki prosi za veliko več, kot le recept ali hormonski nadomestek.
Preden pa uporabite kaj za ublažitev simptomov menopavze, začnite delati na sebi! Prisluhnite notranji modrosti telesa, ki je zunanje simptome ustvarila. Pri vsaki ženski so edinstveni, kot prstni odtis.

Če se ne zmenimo za svoja mesečna opozorila, lahko postane predmenopavza PMS- krat 10. Vsi neprijetni simptomi, se bodo okrepili in podaljšal. Skozi vse naše cikle imamo možnost, da se vprašamo kakšno je stanje našega zdravja.

Zdravilo so KORAKI NA POTI K SEBI.

To bo morda nekaj najtežjega za kar se boste odločili. Toda, ko se boste odpravili na pot, boste pričeli uživati. Vaša nova pot bo izgubila strašljivost, ter postala potovanje raziskovanja in odkrivanja. Izboljšajte svoje življenje, s tem, ko se poglobite v odnos s seboj. Saj je to najpomembnejši odnos v življenju in vpliva na naš zunanji svet.

Pričnite z eno dejavnostjo, ki ima reden urnik. Redna dejavnost je tako zelo zdravilna. Lahko je to vsakodnevna vadba pilatesa, joge, Qi gonga 2x na teden. Naj bo vadba usmerjena na žensko telo- ne preveč intenzivna in usmerjena na predele medenice, zadnjice in trebuha. Hkrati naj vas vadba usmerja navznoter, v središče in izvor energije. Pomembno je, da si ne glede na to, kar se dogaja v vašem življenju, vzamete čas za obisk vadbe, joge… Tudi, ko čutite, da vaš svet razpada, se usmerite na dihanje, moč mišic in dejstvo, da življenje teče naprej. Tako imate nekaj, kar vam predstavlja sidro, del življenja, ki se ne spreminja in ne izgine.

Vabljena na negovanje svojega telesa, duše in svoje ženskosti na VENUS- žensko jogo.