Zakaj je joga več kot le VADBA?

Oglejmo si štiri razloge zakaj:

1. Večja ozaveščenost in prisotnost
Vadba joge poveča našo raven ozaveščenosti. Med vadbo joge imamo priložnost, da pozabimo na naše dnevne skrbi, načrte, telefone in družabne medije. To je čas za nas, kjer se osredotočimo le nase. S tem, ko obstaja manj motenj, imamo možnost za večje razumevanje in čutenje sebe. Živimo v sedanjem trenutku, in to je to. Živimo.

2. Sprejemanje, ne tekmovanje  
Joga ni tekmovalni šport. Ne gre za to, kaj počne oseba poleg nas, ne gre za dokazovanje česarkoli. To je globoka osebna vadba, ki nam omogoča, da se naučimo biti potrpežljivi s seboj in poslušati svoje telo. Sprejmemo stanje kjer smo trenutno, ne forsiramo telesa preko svojih zmožnosti.
Z vadbo joge povečamo fizični napredek. Joga asane povečujejo moč in elastičnost, izboljšujejo delovanje imunskega sistema, zmanjšujejo bolečine v telesu, povečuje raven življenjske energije, z dihalnimi vajami izboljšujemo delovanje dihal in kakovost spanja.

3. Joga nas uči dragocenih življenjskih lekcij in iskanja odgovorov v sebi.
Jogo lahko prakticiramo pri vsem kar počnemo, saj pomeni povečevati zavedanje. Povečevanje zavedanja nam pomaga, da postanemo boljši ljudje, saj pričnemo odgovore iskati v sebi in ne izven sebe. Povečamo možnosti za napredovanje, izboljšamo odnose z ljudmi okoli nas. Ker smo pozorni in prisotni se bomo bolje osredotočili na vsako od naših nalog in postali bolj učinkoviti. 
Zaradi višje ozaveščenosti ljudje vse bolj dojemamo, kako pomembno je učenje samopomoči, kako zdravilna je odprava vzorcev, ki nas bremenijo, da je energijski nivo telesa naša lastna skrb in odgovornost. Joga nam postreže z odgovori na osebna vprašanja. Več vadimo, bolj se spoznamo.

4. Boljše holistično zdravje
“Zdrav um v zdravem telesu” – telo in um sta povezana. Joga krepi fizično in duševno zdravje s celostnim pristopom na telo, um in duha, .
Izvajanje joge spodbuja proces razstrupljanja telesa, kar se med drugim kaže tudi v upočasnjenem staranju. Kaj še čakate? Vadite lahko kar v domači dnevni sobi. Slabo in mrzlo vreme nikakor ni opravičljiv razlog za ležanje na kavču.
Z vadbo joge začutimo potrebo po spremembi prehrane in navad. Prekomerno uživanje alkohola in slabe hrane se nam ne bo zdelo več tako okusno in zabavno. Občutili bomo potrebo po bolj zdravi hrani in potrebe po prenajedanju ne bo več. Preprosto povedano, z vadbo joge dobimo moč, da postanemo bolj pozorni na svoje življenjske izbire, prehranske navade in telesno vadbo. Joga ponuja brezčasen in popolnoma breplačen model samozdravljenja.