Čokolada brez slabe vesti

Zdrava poslastica za celo družino!????????????

Si predstavljaš, da lahko poješ čokolade kolikor želiš, da si jo lahko privoščiš kot polnovreden obrok, brez slabega občutka in strahu, da boš pridobila kilograme? Spodnji recept za čokolado je popoln družinski obrok, ki oskrbi telo z zdravimi maščobami, proteini, vitamini in minerali. Poskrbi za dvig energije in seratonina- hormona sreče.


Recept za domačo zdravo čokolado, ki bo prinesla polno veselja celi družini:
????V lončku segrej vodo, nad njega postavi skodelico s kakavovim maslom.
????Počakaj, da se kakavovo maslo stopi.
????Dodaj 100% kakav in premešaj z metlico
????Dodaj sladilo (ker želiva, da je čokolada zdrava, za sladilo uporabi enega od naštetih sladil:          med, kokosov sladkor, ksilitol, jacon sirup…)
????Po želji lahko primešaš tudi proteine
????Mešaj z metlico, da masa postane gladka in se sestavine povežejo, nato čokolado prelij v                modelčke ali na pladenj obložen s peki papirjem.
????Čokolado okrasi…dodaj oreščke, goji jagode, Matcho, cvetni prah…
????Postavi v hladilnik
Jaz ne uporabljam meric, pač pa delam po občutku.


Upam, da se zavedaš, da dobre maščobe nujno potrebuješ in te ne redijo, pač pa ravno obratno. Preprečujejo dvig sladkorja v krvi, ki nas dela bolne.
Čokolado si privošči za sladico ali pa kot zajtrk ali malico.
Joj, to bo veselje, ko boš skupaj z otroki ustvarjala in se sladkala bred slabe vesti.???????????? Moja otroka mi pri izdelavi veselo pomagata, zato je zanju še slajša. Ni lepšega, ko rečeta, da je boljša kot kupljena čokolada. Jaz pa Jima odgovorim, da jo lahko pojesta kadarkoli in kolikor želita, saj je popolnoma polnovreden obrok z odličnimi maščobami. Ker pa je naravna, telo samo pove kdaj ima dovolj. Bodimo ozaveščeni in naučimo svoje otroke kaj je dobro za njih, da ne bodo žrtve prehrambene industrije.
????????????

Presni kakav je lahko izjemno okusen posladek oziroma sestavina bolj zdravih alternativ klasične čokolade.
Z uživanjem presnega kakava v telo vnašaš različne vitamine iz skupine B, vitamin E, vlaknine in beljakovine. Poleg tega pa nepredelan kakav vsebuje polno antioksidanov, veliko pomembnih mineralov, kot so železo, baker, magnezij, mangan, kalcij, cink in kalij.

Presni kakav lahko poskrbi tudi za ohranjanje vitalnih možganskih funkcij in tako pomaga pri izboljšanju spomina, lažjem učenju in pri številnih drugih kognitivnih funkcijah.

Presni kakav poskrbi za več energije in boljše počutje.
Poslovi se od raznih energijskih napitkov, ki počasi, a zanesljivo načenjajo tvoje zdravje. Presni kakav je vse, kar potrebujes, da ostanete budni in prisebni tudi v najbolj kriznih situacijah. Poleg tega kakav pomaga pri premagovanju stresa in pri izboljševanju počutja.

Kakavovo maslo- eliksir mladosti.   
Kakavovo maslo je zagotovo eno tistih daril narave, ki bi moralo najti svoje mesto v vsakem domu, in sicer tako v kulinarične kot v negovalne namene. Kakavovo maslo slovi kot ena izmed najbolj zdravih rastlinskih maščob, ki jih človeško telo nujno potrebuje za optimalno delovanje.
Aktivno krepi imunski sistem ter preprečuje, oziroma zmanjšuje vnetja, poškodbe DNK in celične mutacije, ki so najpogostejši vzrok za bolezni. Uporaba kakavovega masla namesto rafiniranih rastlinskih olj lahko zmanjša vnetne reakcije v telesu, ter pripomore k vzpostavljanju hormonskega ravnotežja. Prav tako je kakavovo maslo odlično tudi kot “hrana za možgane“, zato ga je priporočljivo uživati pred različnimi psihičnimi napori.   
Kakavovo maslo preprečuje nastanek suhe kože in luščenja, saj je odličen vlažilec kože, pri čemer jo poleg vlaženja tudi nahrani in jo zdravit od znotraj navzven.

ŽELIM TI OBILO SLADKANJA!

Reply, Reply All or Forward