Prava superženska se zna ustaviti

Draga ženska,

Že več kot štiri leta se ukvarjam s svojo ženskostjo in verjetno je to odkrivanje, ki se nikoli ne konča.

Šele sedaj vidim, kaj vse sem zamudila skozi moje odraščanje, ko nisem znala čutiti svoje ženskosti. Kako le, saj me kot odraščujočo deklico nihče ni podučil o tem, niti nisem imela pravega vzgleda. Šele sedaj zares razumem rituale, trebušne plese, učenje gest z rokami in očmi… Vse to je bil v starodavnosti samodejen uvod v ženstvenost, čutenje, senzualnost. V starodavnosti se je vse prenašalo od modrih žensk, babic, mame, skupnosti na deklice. Kaj pa danes? Dobimo menstruacijo in vsak mesec rečemo, oh spet ta “menstra”,  po možnosti vzamemo tableto, zaradi bolečin in odrvimo naprej. Nič več ne vemo kaj so cikli narave, kaj nam sporočajo, kaj šele, da bi jih znale čutiti.

Ne vemo, da nas z bolečino telo kliče, naj ga vendarle začnemo poslušati. Popolnoma smo v glavi in obrnjene navzven. Potem, pa si želimo biti srečne, želimo si čutiti lepih občutkov…ja kako le, če ne znamo več čutiti…nimamo časa čutiti. Mislimo, da smo super ženske, ker hitimo in se nam zdi “frajersko” reči, da nimamo nič časa. Ampak drage moje, to ni super ženska, to vodi v iztrošenost, pomanjkanje energije, pomanjkanje libida, bolezni, hitrejše staranje, v slabe odnose…Pa še manj spoštovanja si pridobimo, ker ne znamo reči ne. Okolica to z veseljem izrablja.     

Da ne bo pomote, tudi jaz se  šele učim. Vendar, sem z majhnimi spremembami v teh letih, naredila velike spremembe. Cenim svoj čas in energijo. Zavedam se, da mi določene zadeve jemljejo ogromno energije, določene pa me polnijo. Tukaj se držim ravnovesja. V svojo vadbo sem vpeljala čutenje in ženstvenost. Na dan menstruacije zmanjšam svoje aktivnosti, ne telovadim, če pa imam vadbo, pač več razlagam in manj migam, rada se zavijem v odejo, pijem čaj in berem knjigo ali razmišljam, kaj še lahko izboljšam pri sebi.  Moji trije  fantje sedaj že vedo, da imam en dan v mesecu “kavček dan”, ko si privoščim biti zavita v odejo, s knjigo in uživam v okušanju mojih čajev.  To sprejmejo in me razvajajo kot kraljico. Meni se zdi fajn, njim pa tudi. ;))).

Morda se sliši smešno, čudno, neverjetno, vendar je maksimalna upočasnitev prvi dan menstruacije NUJNA za naše zdravje.

 

Zato skušajmo iz svojega urnika umakniti kar se da, svojo okolico pa brez slabe vesti obvestimo, da naj ta dan ne pričakujejo veliko od nas. Nič groznega se ne bo zgodilo, vse bo počakalo.

Ženske smo ciklična bitja, kot pri luni naša energija raste v prvem delu cikla, takrat tudi hormoni potrjujejo moč, akcijo in usmerjenost navzven. Po ovulaciji, bi se morale pričeti usmerjati navznoter. Hormoni nas takrat opominjajo, da se začnemo postavljati na prvo mesto, da ne tlačimo svojih čustev, ampak se soočimo s svojimi potrebami.

Če do menstruacije predelamo svoja čustva, se lahko prečisti tudi telo. Mesečno čiščenje je darilo za naše zdravje, vendar ga organizem ne more opraviti, če samo hitimo in ne počivamo.

Ko to počenjamo mesec za mescem, leto za letom, se to kaže kot PMS , ko nas telo nežno opozarja. Ker pa raje pojemo tableto proti bolečinam, se nadaljevanje pokaže v naraščujočih boleznih reproduktivnih organov, ki nastanejo tudi zato, ker organizem nima podpore, da bi lahko očistil, kar se je nabralo na stenah maternice in v mlečnih žlezah.

In kakor luna prihaja in izginja, kakor se spreminjajo letni časi, tako gremo tudi ženske po poteh večnega valovanja in spreminjanja, naša telesa pa nenehno menjavajo cikle,  od ovulacije do menstruacije. Od občutka lahkotnosti in svetlobe do teme, teže ter nerazpoloženosti. Morda pa raje izberemo:  od najvišje kreativnosti do razmišljanja, časa ko se umaknemo vase.


PRAVA SUPERŽENSKA SE ZNA USTAVITI  in se zaveda, kako pomembno je to za njeno zdravje! 


Zato sem zase in vse ženske ustvarila vadbo, ki spodbuja ženske, da postanejo ozaveščene glede svojega telesa, uma in duha. Vadbo si vsaka lahko prilagodi svoji cikličnosti. Ko si na višku energije, družabna, bolj obrnjena navzven izbereš Beauty FitYogo…energično vadbo, kjer oblikuješ telo, povečuješ moč in fleksibilnost na ženski način.

https://beautyfityoga.com/

Ko pa čutiš, da ti primanjkuje energije, si v stresu, imaš poškodbo, zdravstvene probleme, potrebuješ mir, tišino, obnovo, stik s sabo, prideš na Beauty FitGentle ali Venus vadbo.

https://beautyfityoga.com/obnovitvena-joga/

 

Želim, da uživaš v sebi in uživaš v vadbi!