Joga obraza- naravno pomlajevanje

Kaj je joga obraza?

Joga obraza je vadba za obraz. Vedeti moraš, da imaš 57 mišic od vratu navzgor. Mišice na obrazu in vratu so tesno povezane med seboj, zato vplivajo druga na drugo. To pomeni, če delaš prave stvari, bodo rezultati hitrejši.

Zavedamo se, da moramo vaditi s svojim telesom, da bo zdravo in lepo oblikovano. S telesom tudi vedno nekaj počnemo (hodimo, delamo pilates, tečemo, nosimo stvari…). Skratka, ves čas nekaj počnemo s svojim telesom.

Kaj pa počnemo z obraznimi mišicami?

Uporabljamo jih za ustvarjanje mimike, pogovarjanje, prehranjevanje in izražanje čustev. Toda, več kot polovico obraznih mišic nikoli ne uporabljamo. Če mišic ne uporabljamo, le te atrofirajo. Atrofirane mišice se zmanjšajo, začnejo se povešati in izgubljati volumen. To se najprej zgodi na obrazu.
Zakaj? Ker se gravitacija začne na vrhu glave, hkrati pa ne uporabljamo polovice obraznih mišic. Če mišic ne uporabljamo, jih izgubljamo.

Kako je to povezano z lepoto in gubami?

Koža je tesno povezana z mišico, zato bo vedno sledila mišici. Torej, če zače mišica popuščati, se bo koža tudi povešala. Kadar začne mišica izgubljati volumen, ima koža manjšo površino na kateri leži, kar je razlog za gubanje kože. Hkrati pa, če dolgoročno pretiravamo z mimiko obraza, ustvarjamo gube, ker svoje obrazne mišice uporabljamo napačno.

Kako deluje joga obraza?

Z jogo obraza aktiviramo vsako mišico na obrazu in vratu. Z aktivacijo mišico dvignemo v pravi položaj, jo okrepimo in ji povrnemo volumen. Na ta način pomagamo dvigniti in tonirati tudi kožo. Rezultat je svež, pomlajen obraz brez gub.Kadar delamo jogo obraza sistematično in redno lahko zmanjšamo povešeno kožo, podbradek in oblikujemo obraz.

Toda, pojdimo še globlje v Jogo obraza.

Obstaja tudi veliko drugih prednosti izvajanja Joge obraza. Ko začnemo aktivirati obrazne mišice, začnemo izboljševati prekrvavitev v najglobljih plasteh kože ter v možganih in žlezah. Poleg lepotnega učinka vaje za obraz pomagajo izboljšati zdravje in dobro počutje.

Ko izboljšamo prekrvavitev v najglobjih plasteh kože, izboljšamo proizvodnjo elastina in kolagena v svoji koži, kar je pomembno, saj je naša koža potem bolj čvrsta in elastična. Izboljšana cirkulacija prinaša kisik in hranila v kožne celice, zato začne koža sijati in pridobi svežino.

Ko je cirkulacija v možganih in notranjih žlezah boljša, se izboljša koncentracija in spomin. Z vajami povečamo raven energije ali sprostimo živčni sistem. Odvisno katere vaje delamo in katero duhanje uporabljamo med vajami.

Ko izboljšamo svoje počutje, začnemo sijati, izgledamo sveže, bolj zdravo in žareče.

Takšen učinek dosežemo kadar izvajamo  jogo obraza na pravilen način, s pravo strukturo, pravimi vajami in pravilnim zaporedjem. Pogosto se vadbe lotimo na napačen način tako, da začnemo iskati vaje za predel obraza, ki ga želimo izboljšati. Ključno je, da začnemo z največjimi mišicami in nadaljujemo do najmanjših mišic ter od zunanjih plasti do notranjih mišičnih plasti. Tega ne moremo storiti v enem dnevu. Potrebno je iti korak za korakom, natačno in redno.

Zato sem ustvarila 5-tedenski program Joge obraza, ki vsebuje 15 začetnih vaj in 6 masažnih tehnik za vsak del obraza. Na začetku je potrebno aktivirati vse obrazne mišice, kasneje se začnemo osredotočati na področja, ki bi jih radi izboljšali. V 5-ih tednih se bodo kritična področja močno izboljšala. Pomembno je slediti programu skozi katerega te vodim.


5- tedenski tečaj preko spleta

S 5 tedenskim online programom začnemo v  konec maja 2022, preko aplikacije ZOOM. Število mest je omejeno na 12, zaradi kakovostnega učenja.

Vsak teden se precizno naučimo 3 nove vaje, ki jih vsakodnevno vadiš. Dobile se bomo 1x tedensko po 1,5 ure uri. Skozi program boš počasi in pravilno gradila obrazno formo. V zadnjem tednu prejmeš individualno zasnovan program glede na tvoj obraz in počutje.

Vse vaje prejmeš v pisni in video obliki za pravilno izvajanje doma.
Program je holističen, saj poleg vaj osvojiš tudi:

 • pomlajevalno, protivnetno prehrano
 • čustva in kaj sporoča tvoj obraz
 • 5 elementov po tradicionalni kitajski medicini (TKM)
 • vpliv joge obraza na hormonski sistem
 • pravilno spanje
 • bioritemsko uro
 • kako lahko za 3x povečaš učinek kozmetčnih produktov
 • dobiš personaliziran program glede na stanje tvojega obraza in počutje.

Število mest omejeno na 12.

Cena programa:  

5 tedenski Online tečaj (v angleščini)

Program lahko uporabljaš kjerkoli in za vedno bo tvoj. Vse kar potrebuješ za lifting in polnjenje obraza je 12 minut tvojega časa na dan, saj so mišice majhne in tesno povezane med seboj.

Program vsebuje:

 • 5 tednov+ BONUS 6 teden
 • 15 začetnih vaj (video)
 • 5 samomasažnih tehnik
 • Jutranji ritual
 • Razlago na kaj vaje delujejo po TKM
 • 21 video vsebin
 • Mojo podporo.

Prednost online programa je, da je za vedno tvoj in ga izvajaš kjerkoli. Potrebuješ le računalnik ali telefon.

Cena: 155 EUR. Do 1 septembra imaš 30% popusta.
https://online.beautyfityoga.com/face-yoga-program/


Ko začneš delati na sebi, začneš sprejemati sebe, se bolje čutiti in ustvarjati ljubezen ter zavedanje. Na ta način postajaš srečna od znotraj in siješ navzven.