Imaš naložen program v možganih, da maščobe redijo?

Morda danes dokončno spremeniš mnenje, da maščobe redijo in to preizkusiš na sebi.

Zakaj so maščobe tako pomembne?

Brez maščob enostavno ni hormonov! Ta program zamenjaj s tistim starim.
Hormoni nastajajo iz holesterola. Tudi glede holesterola imamo naložen napačen program.
Škodljivost holesterola je ena od manter, ki so nam vcepljene in jih jemljemo kot resnico.
Če ni holesterola ni hormonskega ravnovesja, nivoji holesterola pa rastejo kot odgovor na hormonsko neravnovesje. Ko telo ne ustvarja hormonov, višek holesterola, ki se ni pretvoril v hormon, ostane v krvi, ki ga zaznamo kot povišan holesterol, vzrok za veliko bolezni.

Uživanje zdravih maščob ni povezano s holesterolom, zato so maščobe dobre, če jih uživamo zmerno in če so naravne- rastlinskega ali živalskega izvora, ki so pridobljene s tradicionalnimi metodami.

Zapomni si, nevarne maščobe so umetno narejene (rafinirana olja in margarina), ki jih oglašujejo kot zdrave.

Izdelki na policah trgovin, ki vsebujejo maščobe, po večini vsebujejo hidrogenizirana rastlinska olja, ker bi v nasprotnem primeru postala žarka, zato vedno beri deklaracije, oziroma ne kupuj pripravljene hrane. Hdrogenizirana maščoba je povzročitelj vnetja v telesu, vnetje pa povzroči hormonsko neravnovesje, z bolezenskimi posledicami.

Vse v telesu je vse povezano!
Smo kot klobčič volne, če je lepo navit se tudi lepo, mehko in tekoče odvija. Če je slabo navit in zavozlan, je edina rešitev odvijanje in ponovno navijanje.
Bolno telo se zdravi tako, da vse razvozlaš in ponovno navijaš v klobčič.

Vedno je potrebno zdraviti celotno telo in ne samo njegovega dela. Lahko vzameš škarje in odrežeš del, ki je zavozlan, vendar to ne bo rešilo slabo namotanega klobčiča. Organizem je potrebno okrepiti, očistiti in ponovno napolniti s pravo hrano in pravilnim gibanjem.
Cilj je ozdraviti črevesje in jetra ter pripeljati energijo v organe.

Problem je, ker zdravnikov o tem ne poučujejo, niti v šolah ni interesa o takšnem ozavešanju in znanju delovanja hormonov. Potem ne bi bilo tolikšnega biznisa. Tako se z napačnimi razlagami uničuje zdravje miljonov ljudi. Tudi umetni pripravki, ki imitirajo obroke, so eden od primerov manipulacije. Nikakor prah ne more nadomestiti uravnotežene prehrane.

Če želiš zdravo jesti, je potrebno imeti izvor zdrave, naravne hrane, imeti pripravljeno svežo hrano za vsak obrok, ne jesti več kot 3x dnevno in imeti v obroku proteine, olja ali maščobe in sestavljene OH. Če uživaš izdelke iz ekološke pridelave, tudi prehranskih dodatkov ne potrebuješ. 

Vedno iščemo izgovore glede časa, vendar sedaj stojimo na robu, kjer je potrebno dvigniti zavest in si vzeti čas, če se imaš resnično rada.

 

Primer popolnega jedilnika:

ZAJTRK; Na hitro popražena zelenjava z včešanimi jajčki, polita z olivnim oljem, 1 rezina rženega kruha z maslom (po želji in v drugem delu cikla).

DOPOLDANSKA MALICA (po želji in v drugem delu cikla): 1 skodelica pireja iz brokolija.

KOSILO: Pečen piščanec s polnjenim jajčevcem.

POPOLDANSKA MALICA (po želji ali v drugem delu cikla): Jagodičevje v polnomastnem jogurtu ali skuti.

VEČERJA: Pražen losos, grška solata, 1 skodelica rjavega riža (po želji ali v drugem delu cikla)

Pridruži se mi v spletni klub SOČNA in VITALNA

https://beautyfityoga.com/vadi-z-mano-on-line/