Slavni ŽADASTI jajček in vse o njegovi uporabi

 

Upam,  da bo tale vodič pustil v tebi  občutek samozavesti in  skok v enega izmed najbolj močnih praks, ki jih lahko storiš za tvoje čutno, duhovno in spolno dobro počutje.

 1. Kaj je yoni jajček?
 2. Zakaj priporočam jajček iz žada?
 3. Ali je jajček primeren tudi zame?
 4. Zakaj je tako koristen?
 5. Katero velikost izbrati?
 6. Kako pripravimo jajček za uporabo?
 7. Uporaba
 8. Vaje
 9. Nikoli ni prekmalu ali prepozno za uporabo jajčka

Kaj je yoni jajček?

Yoni jajček, ženske uporabljajo že tisočletja, za nego spolne energije, zdravje rodil, ter ohranjanje mladostnosti in dolgoživosti. Yoni v starodavnem indijskem jeziku Sanskrt pomeni vagina ali izvor, svetišče. Z njegovo uporabo so ženske lahko tudi na stara leta ohranile nožnico in rodila v stanju mladostnic. Zaradi izjemnih učinkov je bil dobro varovana skrivnost, znana zgolj kraljičnam in priležnicam na Kitajskem dvoru, ter izbranim taoističnim mojstricam. 5000 let je trajalo, da je dragoceno znanje preskočilo Kitajski zid in prisopihalo do nas.

Yoni jajčka so narejena iz poldragih mineralov, kot so temni in svetli žad, žad Nefrit, rožni kvarc, kamena strela, rdeči jaspis, tigrovo oko… Vsak od teh mineralov ima svojevrstno zdravilno frekvenco in tako že sam po sebi močno, zdravilno deluje na spolne organe in telo, na energijskem nivoju. Izbereš lahko med različnimi velikostmi jajčkov S, M ali L ali pa se najraje odločiš za komplet.  

ZAKAJ priporočam jajček iz Nephrit žada?

Prvič, kamni so naravna snov, namesto, da uporabljamo sintetično…vsaj jaz ne želim imeti v sebi nič umetnega.
Moje mnenje je,  da je najbolje začeti z Nephrit žadom…najbolj primeren je. Pa tudi najbolj varen.  Žad je poldragi kamen, ki velja kot simbol zdravja, lepote, dolgega življenja in božanstvenosti. Hkrati pa kot vulkanska kamenina prevzame jang oz. moško moč vulkana, ter jin oz. žensko esenco, ki izvira iz središča zemlje.

Energetsko je bistvo pritegniti in usmeriti žensko energijo. To energijo ženska začuti potem, ko že nekaj časa trenira z jajčkom.

V starodavnosti so mojstrice vedno uporabljale žad.  Še posebno bi priporočala žad Nephrit, ki  ni porozen  in je zelo trden. Tudi če nam pade, se ne bo razletel na koščke. Druga značilnost je, da se zelo hitro segreje na telesno temperaturo in je prijeten  za nošenje. Povsem normalno je, da nam jajček večkrat tudi pade.
Za tiste, ki nas zanima energetska plat, je Nephrit žad zelo močan zdravilni kamen. Znano je, da uporabnika zaščiti pred negativnimi energijami. Je kamen plodnosti in ljubezni.  Nephrite  povečuje tudi naše dobro počutje in nas zaščiti pred neželeno zunanjo energijo, medtem ko celi tudi naše pretekle travme in nas  energetsko dvigne.

Ali je yoni jajček primeren zame?

Ne glede na to, ali si mamica, mladostnica ali pa v drugi pomladi, yoni jajček ti ponuja, kar v svojih življenjskih in osebnih okoliščinah najbolj potrebuješ.
Nekatere ženske vzamejo jajček zgolj z vidika fitnesa, za okrepitev mišic medeničnega dna, druge bolj z duhovnega vidika v smislu povečanja in zavedanja telesa, energije in intuicije.
Drugim pomaga pri zdravljenju blokad v predelu maternice in nožnice in celo pri odpravi psiholoških motenj, ki so posledice zlorab.

Zakaj je uporaba yoni jajčka koristna?

Z uporabo jajčkov moderne ženske vzdržujemo in izboljšujemo:

 • zdravje medenice (prebudimo tkiva v nožnici in regeneriramo notranje organe, ter se tako pomladimo),
 • za hormonsko dobro počutje,
 • za zdravje nožnice,
 • za več užitkov, več orgazmov, prebudimo svojo seksualnost, se na globjem nivoju povežemo s svojo ženstvenostjo,
 • opolnomočimo telo, da se naravno vlaži in soči ne glede na leta,
 • učvrstimo mišice medeničnega dna in preprečimo inkontinenco,
 • Preprečujemo upad maternice in organov

Katero velikost izbrati?

Obstajajo tri velikosti jajčka. Majhen, srednji in veliki.  Jaz zaenkrat  uporabljam srednjega in je vedno z menoj med vadbo Beauty FitYoge in Venus joge, saj so učinki vadbe z njim še potencirani.

Velik jajček je primeren, če imaš težave z uhajanjem urina, gravitacijo maternice in zelo ohlapnime vaginalnime oziroma analne mišice. Srednjega izberi, če nimaš posebnih težav.
Mali jajček je primeren, če si že pridno trenirala vaginalne mišice ali pa imaš zelo ozek vaginalni kanal.

Priprava jajčka na uporabo

Pred prvo uporabo:  Vodo segrej  do vročega in odstavi ter jajček potopi v vročo vodo. Po 10 min, ga vzemi iz vode in posuši na čisti krpi. Jajčka ne prekuhaj!

V jajček napelješ 50 cm dolgo zobno nitko.

Po vsaki uporabi: odstrani nitko. Jajček speri pod tekočo toplo vodo, nato pod mrzlo. Še posebej skrbno speri odprtino. Posuši ga na zraku ali obriši s čisto krpo.  Preden,  ga pospraviš nazaj v žakeljček ali škatlico, mora biti popolnoma suh.

Ekrat na mesec:  priporočam, da ga energetsko očistiš v kozarcu sveže vode z dodano morsko ali himalajsko soljo. Po namakanju ga lahko nastaviš na polno luno.

Uporaba

Žadasti jajček je živ in vibrirajoč, zato je dojemljiv naše misli in občutke. Ker želimo, da nam služi v popolnosti, ga še preden zdrsne v yoni, oplemenitimo z ljubečimi sporočili. Jajček uporabimo samo takrat, kadar smo čustveno pozitivno naravnane, saj jajček povečuje energijo v kateri smo. Vedno se povežimo z našim srčkom, kjer začutimo radost, ljubezen, hvaležnost.
Nadaljujemo s Samomasažo, juhej, juhej- par minut masiraj prsi in bradavičke. Če čutiš, da se tvoja nožnica ni navlažila uporabi kokosovo olje. Jajček pa medtem segrej, da bo pridobil temperaturo tvojega telesa. Lahko ga segreješ pod majčko, v moderčku, skratka nekje, da se dotika tvojega telesa.
V ležečem položaju začnemo počasi krožiti z jajčkom na vhodu nožnice ( debelejši del jajčka obrnemo proti nožnici). Nožnica naj počasi vsrka jajček. Nikoli na silo!
Zelo pomembno je, da smo povezane s sabo in delamo vaje z zavedanjem.

Kaj pa če mi jajček pada ven?

Ker nas ima velika večina oslabljene mišice medeničnega  dna, je možno in normalno, da boš imela na začetku težave obdržati jajček v sebi, še posebno, če si mamica ali v drugi pomladi, zato le nikar ne obupaj.

 • Če jajček takoj pade ven

Če ga imaš težave obdržati v stoječem in sedečem položaju, poskusi leže. Tam nima kam pasti, ker ga sila teže ne potiska proti tlom. Vsak drugi dan nosi jajček med spanjem. Preden zaspiš, naredi tri do štiri serije osmih stiskov in sproščanja mišic okoli jajčka.
Po parih tednih nošnje v leže preidi v sedeči položaj.

 • Če jajček začne siliti ven potem, ko si ga nosila nekaj časa

Poslušaj svoje telo. Povedalo ti bo, kdaj ima  dovolj in takrat bo jajček želel na svobodo. Yoni jajček  je utež sama po sebi in nožnične mišice morajo delati, da ga obdržijo na mestu, tudi ko jih zavestno ne stiskaš. Zato je  normalno, da se utrudijo, predvsem na začetku.

POMEMBNO, DRAGE ŽENSKE:  Če čutiš, da jajček želi ven, ga odstrani in ga ne poskušaj ponovno vstaviti! Pusti telesu počitek, ki si ga zasluži. Predlagam, da jajček vstaviš spet čez dva dni.

 • Kaj če jajčka ko ga nosim sploh ne čutim?

Tudi, ko tvoje mišice pridejo v odlično formo, jajčka ne boš čutila, če ga  zgolj nosiš v sebi. Če ne delaš vajic in se ne koncentriraš na svojo yoni, boš podobno kot pri tamponih pozabila, da ga nosiš, ker te ne bo motil.

Najin cilj pa je, da ga čutiva, ko preneseva zavedanje na svojo yoni in ko stisneva mišice.

Tvoje telo bo potrebovalo nakaj časa, da razvije občutljivost in zavedanje. Koliko časa, je različno od ženske do ženske. Odvisno od začetne forme tvojih mišic medeničnega dna, sposobnosti koncentracije in občutljivosti. Ker yoni jajček pospeši prekrvavitev in okrepi mišice, ga boš prej ali slej čutila ob stiskih, zato le brez skrbi.

 

 •    Koliko časa ga lahko nosim?

Vedno poslušaj svoje telo!!! Tvoja yoni ti bo povedala. Ko začenjaš čutiti, da je jajček začel pritiskati navzdol in hoče ven, je čas, da ga odstranišZaradi pristnosti in energetske nežnosti žada ga lahko nosiš zelo dolgo časa, priporočam pa, da ne dlje kot 10 ur. Seveda, ga boš tako dolgo lahko nosila le, če so tvoje mišice dovolj močne, da ga brez težav obdržijo v tebi med gibanjem. V tem primeru ti priporočam, da ga vstaviš zjutraj in ga nosiš ves dan, ter stiskaš, ko se spomniš nanj. Dolgočasni sestanki so s tem stvar preteklostiJ)).

VAJE

Za začetnice

Šibke mišice:

Bolj kot spanje z jajčkom, ti priporočam vaje v leže. Spanje z jajčkom je izredno nežna vadba.  Je pa manj učinkovita, vendar pa boš deležna blagodejnih učinkov žada in se navadila na jajček. Za boljšo učinkovitost predlagam, da izvajaš vaje v leže.  Šest serij nežnih stiskov nožnice  Z vdihom štej do 5 in nežno stiskaj vaginalne mišice ( to so mišice, ki jih uporabljamo kadar zadržujemo urin). Na 5 izdihuješ in sproščaš. Pomembno je, da nežno stiskaš mišice in jih z izdihom popolnoma sprostiš.  Ko končaš naj roke počivajo na tvojih jajčnikih.

Močne mišice

Priporočam, da jajček nosiš čez dan, vendar  ne več kot 10 ur, saj se mora nožnica spočiti. Tudi, če jajček ne stiskaš zavestno, tvoje mišice vseeno delujejo, ker ga morajo obdržati noter. Čim večkrat, ko se spomniš nežno stiskaj nožnico.

VAJA DVIGALO

Z izdihom sprostiš mišice.
Z vdihom skozi nos poskusiš nežno stisniti jajček in ga počasi dviguješ do druge, tretje, četrte in pete stopnje navzgor.
Z izdihom sprostiš mišice.

Število ponovitev in čas krčenja mišic je lahko različno, odvisno od tvoje trenutne moči. Poslušaj svoje telo in ne pretiravaj. Če čutiš, da so spodnje vajice še prezahtevne, prilagodi število ponovitev.


UTRIPANJE MIŠIC

3X ponovi zaporedno osem stiskov jajčka in sprostitve mišic.  Počivaj in ponovi.


ZADRŽEVANJE

Zadrži jajček stisnjen za pet sekund in nato sprosti mišice za pet sekund. Naredi štiri do pet ponovitev.


MEDENIČNI DVIG

Udobno ležiš na tleh. Roke so ob telesu, noge so pokrčene, kolena so direktno nad stopali . Z vdihom . Z rokami ob telesu se upremo v tla. Ob vdihu pričnemo nežno stiskati jajček, pritisnemo hrbet ob tla in pričnemo dvigovati medenico, kolikor gre visoko. Z izdihom sproščamo stisk jajčka in spuščamo vretence po vretencu do tal  tako, da nazadnje spustimo križnico.
Vajo delaj počasi in z občutenjem, saj to ni fitness. Naredi od 6- 12 ponovitev.

Vaja v nas prebudi energijo, hkrati pa gradi moč v hrbtu in v stegnih, spodbuja prožnost bokov, medenice in spodnjega  dela hrbta. Odpiramo prsni koš, negujemo hrbtenico, toniramo ritko in stegna.

Če vajo delamo s pozornostjo pomiri možgane in centralni živčni sistem, ki pomaga pri lajšanju  stresa in depresije. Naši notranji organi dobijo sočno masažo, ki izboljšuje prebavo, medtem ko negujemo tudi pluča in ščitnico.
Vaja  lajša simptome menopavze, anksioznosti, bolečine v hrbtu, glavobole in nespečnost, hkrati pa spodbuja naš imunski in endokrini sistem.


Ko bomo vešče v osnovnih vajah, bomo lahko dodale naprednejše vaje. Nožnica ima tri dele in ko bomo enkrat znale čutiti jajček, ga bomo lahko dvogovale gor in dol, ter premikale tudi levo in desno, ter dodajale utež. Najprej pa se moramo naučiti čutiti in stisniti mišice medeničnega dna.


Nikoli ni prekmalu ali prepozno za uporabo jajčka

Mnoga znamenja kažejo, da je stanje mišice medeničnega dna v skrivnostni povezavi z dobrim počutjem in razpoloženjem. Okrepljene mišice medeničnega dna na splošno učinkujejo tako, da se nožnica zoži in, da se organi spodnjega dela trebuha pomaknejo v svoj pravi položaj. Če imamo ženske bolečine v križu, ki pri ležanju popustijo, ali če nam pri naporu, kašlju ali smehu uhaja urin, je to resen znak, da je naša mišica medeničnega dna prešibka. Če je naša nožnica šibka in odprta nam odteka življenska energija. Tega pa seveda nočemo.

 

V aprilu pripravljam delavnico UPORABA ŽADASTEGA JAJČKA IN VAJE, ter naše tretje wellness  druženje na temo ŽADASTI JAJČEK.

Kaj več vam napišem v prihodnjih dneh, do takrat pa si lahko rezervirate svoje mesto na delavnici ali wellnessu na nina@beautyfityoga.com

E-priročnik Uporaba žadastega jajčka in osnovne vaje pa prejmete s prijavo na novičke na spletni strani www.beautyfityoga.com. Kmalu bodo sledili tudi videi.

Drage dame, pridno se negujte in razvajajte v skrbi zase in s tem povečujte svoj sijaj.
Sijoč objem,
Nina