Ženski biseri

V novembru sem se udeležila delavnice, ki sem jo težko pričakovala, saj sem imela možnost, da se učim od velikega mojstra Mantaka Chie.

Mantak  Chia je mojster anatomije, samozdravljenja, spolne energije in regeneracije na celični ravni. Zanimal me je program, ki je bil ustvarjen posebej za ženske.

To so biseri taoističnih, pomlajevalnih in alkimističnih tehnik, ki so jih uporabljale starodavne mojstrice Bele tigrice, znane po svoji večni lepoti, energiji in dolgoživosti. To so najučinkovitejše tehnike za negovanje ženske energije in vitalnosti.

Odprl se mi čisto nov pogled, še en delček mozaika se je poklopil k vsemu, kar sem se do sedaj naučila in me zanima. Vse je tako preprosto, enostavno in logično, ampak na žalost nam kot dekletom, tega znanja ni nihče predal. Toliko problemov, bolezni bi nam bilo lahko prihranjenih, če bi te tehnike prakticirale vse ženske.
Te tehnike so bile dolgo časa skrite in varovane Taoistične metode in so bile na voljo le za kraljico in priležnice. Te ženske so ohranjale odlično zdravje, kondicijo, vitalnost ter mladostnost svojih ženskih organov. Bile so zdrave in mladostne tudi v poznejših letih.

Zaradi današnjega načina življenja, dolgotrajnega sedenja, ko postanemo preveč čustvene , se v našem telesu začne vse povešati…tudi notranji organi. Ker naša hrbtenjača ni prekrvavljena, kri, kisik ter hranilne snovi ne prehajajo do maternice, jajčnikov  in možganov. Naš center se nam izsuši, namesto, da bi bil prekrvavljen.

Ženske smo narejene, da migamo s križnico. To je temelj, na katerem je zgrajena naša hiša. Drži vse organe in iz nje poteka živčevje do vseh organov in možganov.  Naša križnica mora biti prekrvavljena, raztegnjena, fleksibilna, drugače nam okameni ( kost se začne zbijati skupaj, zato se ledvena vretenca zbijajo in naši ženski organi ne dobijo hranil). Če stolpnici izpodbijamo dno, se bo začela sesuvati.  Ženske imamo toliko težav, ker imamo v tem delu mrzlo, zmrznjeno, namesto nahranjeno in toplo.

Zelo me je pretreslo,  ko je Mantak Chia, ki je mimogrede star 72 let, migal s križnico pred nami in ko sem se ozrla naokoli, je bilo več kot 70% žensk v tem delu okamenelih. Niso mogle krožiti s svojo križnico!!! Jaz v tem vidim razlog za toliko ženskih problemov in v starosti za Alzhaimerjevo bolezen.

Ali si vedela, da lahko zase vsak mesec izkoristiš najbolj superiorno energijo, ki obstaja?

Naše telo se vsak mesec pripravlja na spočetje novega življenja. In za to telo porablja najboljšo energijo, ki jo imamo. Če ne pride do oploditve, ženske to najboljšo energijo izgubimo na vložku. Vendar naj ti povem dobro novico…to najboljšo življensko energijo lahko uporabiš zase.!!! Obstajajo posebne tehnike.
Po 40. letu se proizvodnja hormonov drastično zmanjšuje. Telo presodi, da ne potrebuješ več otrok. Če se starajo jajčniki, se staramo me. Dihanje z jajčniki je izmenjava energije med jajčniki in preostalim telesom, ki ti vse življenje pomaga krepiti hormone za razmnoževanje in energijo! To je tehnika, ki črpa či (energijo) iz razvijajočega se jajčeca v jajčnikih, jo “požanje” in z njo nahrani tvoje telo. Večino življenja, ko nisi noseča in ne želiš zanositi, lahko to velikansko moč v jajčnikih uporabljaš za krepitev in poživljanje.

Ali veš, da lahko tudi z maternico treniraš, da ne bi izgubljala tonusa in to je pomembno v vseh življenskih obdobjih?

Maternica je ogromna mišica, ki se v času zanositve zelo poveča. In našo maternico bi morale ženske negovat in jo trenirat. Mišica se mora krčit, da je polna energije, krvi in kisika. Če maternica ni v kondiciji se vse povesi

Kaj nam te tehnike prinesejo?

Tehnike nam prinesejo spoznanje blagodejnega učinka spolne energije na naše splošno zdravje, življensko moč in duševno počutje. Z njimi negujemo svoje spolne potenciale, in kmalu se začnemo zavedati, da nas to dela ženske. Ko vzljubimo vse svoje zaklade, začnemo čutiti, da smo res ženske in takrat začnemo cveteti v vseh obdobjih, kajti vsako obdobje ima svojo srčico.

Pomlajevalne in zdravilne tehnike prakticiramo tudi na Beauty FitYoga vadbi, za vse, ki pa se želite naučiti več o negovanju vaših ženskih biserov, pa v kratkem pripravljam tudi delavnico.