Lepotni nasvet iz Ajurvede

Vse kulture imajo svojo lepotno in zdravilno sestavino. V Grčiji je to olivno olje, na Srednjem vzhodu arganovo olje in v Indiji ghee. Ghee se že stoletja uporablja za kuhanje, v zdravstvene namene in nego kože. Je lahko prebavljiv in odličen za kuhanje, ker je njegova kemična temperatura stabilna tudi na zelo visokih temperaturah.

Odličen je za lepo kožo in splošno zdravje.  Ajurveda ga slavi predvsem zaradi njegovih dobrodejnih lastnosti, uporabljajo pa ga tudi v svoji veji medicine in kozmetike. Pravijo, da zmanjša vnetja v telesu, osveži oči in izboljša vid, metabolizem in spomin, poveča vzdržljivost, ter zaščiti telo pred boleznimi. Znano je, da poveča lesk kože in las, ter zmanjša podočnjake. Poveča tudi energijo in pomaga pri izgubi teže.       

Ghee vsebuje kaprilne kisline, ki jih glivice, ki povzročajo kandido ne marajo. Kadar se glivice v nas prerazmnožijo, je skoraj nemogoče shujšati. Kandida pa povzroča utrujenost, zmanjšano koncentracijo, ponavljajoče se glivične okužbe, vnetja sinusov… Stranski učinek, ki nam onemogoča, da bi shujšali, pa je neustavljiva želja po sladkem in ogljikovih hidratih. Slednje se zgodi, ker se glivice hranijo s sladkorjem (ogljikovi hidrati v prebavilih razpadejo v sladkor) in v nas spodbudijo željo po hrani, ki jo potrebujejo za svoje preživetje.

Ghee so včasih ženske v vasi v dar izročile mladi mamici, da bi si ta okrepila moči in imela tako najboljše mleko za novorojenčka. Z njim so na podeželju mazali sklepe, ozebline, suho kožo, vnete ritke otrok, razpokane ustnice, izdelovali kreme in si ga kapali v oči za boljši vid. Ghee so v preteklosti tradicionalno uporabljali tako preventivno kot tudi pri težavah s črevesjem.
Je nekakšen multitasker

Želiš izvedeti več o naravnih lepotnih sestavinah, jogi obraza, prehrani…Vse trike o vzdrževanju  naravne lepote, kako trenirati z obrazom izveš na mojem tečaju joge obraza.

https://beautyfityoga.com/beauty-joga-obraza/joga-obraza-program/