Kako se povežeš z žensko energijo

Božanska (divine) moška in ženska energija obstajata v vseh stvareh – tudi v ljudeh – in v svetu, kjer prevladuje moška energija, si danes vse več ljudi želi povezati se z  žensko.

 

Kaj je božanski ženski arhetip in kako ga utelesiti, da v svoje življenje vneseš več ravnovesja?

Božanska ženska in božanska moška energija ne moreta obstajati brez drugega. To pomeni, da imamo vsi v sebi  moško in žensko energijo, ki pa verjetno nista enakomerno uravnoteženi.

S preveč nezdrave moške energije dobimo agresijo in dominacijo. S preveč nezdrave ženstke energije pa dobimo nemoč in stagnacijo.

Vsakdo ima tako ženske kot moške lastnosti – ne gre za to, katerega spola si. Kraj, kjer ti dve energiji sedita v ravnovesju, je sladka točka, h kateri bi morali stremeti v vsakdanjem življenju.

Ženska energija uteleša negovalko, zdravilko, sočutno mirovnico, medtem ko je moška energija osredotočena na delovanje in doseganje, Namenjena sta dopolnjevanju in podpiranju drug drugega: sta jin in jang.”

 

Lastnosti božanske ženske.

Lastnosti božanske ženske lahko vidimo v številnih verskih in duhovnih tradicijah v obliki boginj in močnih ženskih figur, kot je Šakti v hinduizmu, Venera v rimski mitologiji itd.

Božanska ženskost je mehka, a ostra, ko je potrebno, ljubeča in podpirajoča, je to “paradigma univerzalnega materinstva.” Še enkrat, naj te beseda mati ne zavede – vsak lahko dostopa do svoje notranje božanske ženskosti, ne glede na spol. S spoštovanjem svete ženske, najdemo naraven dostop do duhovnih lastnosti, kot so dojemljivost, potrpežljivost, sposobnost poslušanja in skrb za vse življenje.

Božanska žensk energija je: Intuitivna, srčno osredotočena, sočutna, modra, sprejemljiva, odpuščajoča, sodelujoča, ustvarjaln, čutna, prijazna, nežna.

 

Nekaj načinov kako se lahko povežeš s svojo božansko ženskostjo;

V veliki meri živimo v družbi, ki je usmerjena v akcijo, kar je moški princip delovanja.. Pri povezovanju z božansko ženskostjo v sebi gre za upočasnitev in bivanje, namesto da si konstantno v akciji.. Gre tudi za utelešenje zgoraj omenjenih lastnosti, kot sta sočutje in intuicija.

Povrni počitek si počitek

Napaja nas miselnost “naredi več” in misija doseži več, naredi več, pridobi več. Poskusit le pet minut sedeti v tišini. Brez glasbe ali motenj, dovolite si samo trenutek počitka.

Sprejmi svojo senzualnost

Božanska ženska energija zajema vse, kar je čutno/ senzualno. Čutnost je povezana s telesnim užitkom, bodisi v obliki nege zase, tekstur, prijetnih prizorov…. Je otipljiva in jo lahko sprejmemo tako, da “pridemo v stik s svojimi občutki. Prižgi najljubšo svečko, skuhaj dišečo jed in pusti, da vonjave in okusi ovijejo tvoje čute.

Dnevnik

Vstop v notranjost in pisanje dnevnika je lep način, da si vzameš čas za razmislek in se dotakneš svoje notranje ženske energije.

Deluj iz ljubezni do sebe

Ljubezen do sebe pomeni, da se ljubiš takšno, kot si, ne takšno, kot misliš, da bi morala biti. “Ena največjih sestavin ljubezni do sebe je sočutje do sebe, sočutje pa je ljubezenski jezik svete ženske energije,

Poskusi se pogledati v ogledalo in reči: “Pripravljena sem aktivirati božansko svetlobo v sebi,”  Videti sebe v očeh izvorne energije, univerzuma.

V svoj prostor vključite več energije jin.

Prenrednost daj osvetlitvi, barvam in teksturam, ki podpirajo pomirjujoče okolje. Privošči se več vadb, kot so nežna flow joga, qi gong, ples…

Me time

To je čas, da se ponovno povežeš s svojo notranjostjo, bodisi z jutranjim ritualom, meditacijo, popoldanskim mačjim spanjem ali opazovanjem sončnega zahoda in zvezd. Ta čas obravnavaj kot sveti prostor zate, da počastiš svojo božansko luč,

Dotakni se svoje intuicije.

Vsi poznamo idejo o materini intuiciji, saj je intuicija močno povezana z božansko ženskostjo. Povezanost z intuicijo je odličen način, da se povežeš s svojo lastno žensko energijo tako, da “greš vase, se uglasiš in vidiš, kje si. Gre za to, da postaneš tiho sama s sabo in “ne greš po informacije navzven, temveč jih prejmeš od znotraj,

Pojdi vase, preden ukrepaš

Če želiš v svoje življenje vključiti več božanske ženske energije, se navadite iti vase, preden ukrepaš navzven. Če razmišljaš o tem, kako želiš ravnati z nečim v življenju, lahko zgrabiš bika za roge (kar bi bilo moško) ali pa greš bolj v poslušanje odgovora znotraj sebe, preden se obrneš v akcijo,

 

Ritual za sprejemanje božanske ženske v sebi.

Eden najpreprostejših ritualov za povezovanje z božansko ženskostjo je preživljanje časa v naravi. V naravi ženska ustvarjalna energija divja – njena fizična lepota je vidna.

Prizemljitev ali “ozemljitev,” je eno najbolj transformacijskih orodij za prebujanje tvoje notranje svetlobe.  Vse kar moraš storiti je, da hodiš bosa po Zemlji. Že pet minut svežega zraka ali kratek bosi sprehod po travi je lahko dovolj hrane za dušo, da prebudi vtvojo  božansko ženskost,