Odpravi spomladansko utrujenost, zabuhlost, napihnjenost in slabo počutje

Limfa- čistilka telesa

Limfni sistem je odgovoren za pravilno delovanje procesov v telesu, čiščenje telesa in za dobro delovanje imunskega sistema. Preko žil limfnega sistema se izločajo tudi strupi, ki jih limfni sistem v obliki toksinov in odpadnih snovi odplakne iz telesa.

Za zdrav limfni sistem je potreben vsesplošen zdrav način življenja. Ker limfni sistem nima črpalke, zaradi česar je pretok limfne tekočine počasen, ga moraš podpreti in mu pomagati tudi sama  Če se ne boš nič gibala. bo limfni sistem počasnejši. Če boš pila sladkane sokove in jedla predelano hrano, boš limfni sistem dodatno ‘zapackala. Če boš kar maprej v stresu, se bodo sproščali stresni hormoni, ki ožajo limfne žile in pretok limfne tekočine bo otežen.

Torej, pazi na:

Prehrano- izogibaj se predelani hrani in sokovom, saj s tem limfni sistem le obremenjuješ.

Spanje- Limfna tekočina se med spanjem in počitkom lahko porazdeli enakomerno po telesu. Zadostna količina spanca pomaga, da se telo regenerira in da limfni sistem lažje opravi svoje delo.

SprostitevStresni hormoni ožajo limfne žile, s čimer se limfna tekočina težje premika. Sprostitev je torej pomembna. Smej se, s tem boš vplivala tudi na prsni mezgovod, ki bo pospešil pretok limfe. Smeh bo sprostil tudi dobre hormone.

Gibanje– boš predramila celo telo in spodbudia delovanje limfnega sistema.  Ne le zaradi delovanja mišic celega telesa, temveč tudi zaradi pospešenega in globjega dihanja.

Masaža in siho krtačenje- Ne le, da se  boš sprostila, temveč boš z masažo dodobra pregnetla vsa tkiva, s tem pa tudi spodbudila delovanje limfnega sistema

Savna in knajpanje- Visoke temperature v savni bodo povzročile potenje, s tem pa izločanje toksinov iz telesa. Lahko se poslužiš tudi izmenjajoče se hladne in vroče prhe, ki bo pospešila pretok krvi in limfne tekočine po telesu.

Globoko dihanjeGloboki vdihi in izdihi bodo vplivali na prsni mezgovod, in tako pospešili pretok limfne tekočine, poleg tega pa te bo dih sprostil.

 

Zate sem pripravila luštno in kratko vadbico, za lahkotnost, energijo, imunski sistem in detox telesa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=p8Ct3xP95RE&t=196s