Je Sočno Življenje tisto kar iščeš?

Smo na višku poletja!

 

Opazujem vso to sočnost, ko se sprehajam po trgovinah in tržnici.

Mize polne sočnih, dišečih sadežev. Zagledam mango, tako zrel, oranžen in rahlo rdečkasto roza, da ne morem pogledati stran.  Obsijan s soncem sije in je zelo podoben … SREČI.

 

 


Kaj imata Ti in Mango skupnega?

Oba morata biti sočna!

 

Kaj te dela sočno, kdaj se počutiš živo, svežo, voljno in polno možnosti?

Prepričana sem, da imamo vse v življenju svoje “Mango trenutke”. Ponavadi jih povezujemo z mladostniškimi, brezkrbnimi leti in časom v življenju, ko smo bile zaljubljene, odličnega zdravja in polne energije.

 

Kako naj naj ti trenutki trajajo?
Kako jih lahko imaš več v vsakem obdobju življenja?

Naj ti zaupam skrivnost, da ti je sočno življenje na voljo kadarkoli – le malo skrbi in nege je potrebno.

 

Je JUICY- SOČNOST tisto kar iščeš?

Za sočno življenje so značilni sočen um, telo in duša. To je način bivanja, ki je prežet s svežino, odprtim srcem, užitkom in globokim občutkom za “vitalnost”.

To čudovito stanje lahkotnosti in stabilnosti nakazuje, da je »v mojem (tvojem) svetu vse dobro,« in je znak duše, ki sije svojo luč. To je namen življenja.

Pomlajevanje je v središču vseh starodavnih praks. Ljudje so vedno stremeli k iskanju, kako si povrniti vitalnost in dolivati ​​”sok”, ki poživi um, telo in dušo. Le ta je ključnega pomena za vzdrževanje zdravja, sočnosti in sreče.

Dobra novica je, da je pomlajevanje lažje, kot si misliš.  Še boljša novica je, da verjetno že veš, kaj moraš storiti, vendar potrebuješ le nekaj opomnikov, da te postavijo na pravo pot.

 

Torej … če je SOČNO tisto, kar iščeš (in priznajva si, da to do neke mere iščemo vse ženske), razmisli o tem, da v svoje življenje dodaš naslednje stvari.

 1. OLJENJE
  Subtilne lastnosti olja bi lahko opisala z besedo, ki opisuje številne stvari, ki jih imam najraje … dobro hrano, objeme, tople kopeli, začinjene vonjave, slastne sočne besede, čustva in trenutke.
  Vsaka od teh stvari ima kvaliteto, ki je del prižiganja sočnega življenja. Uporaba olja na telesu in vključitev dobrih olj v prehrano je praksa, ki pomaga pri mazanju naših življenjskih izkušenj od znotraj navzven.
 2. VODA
  Piješ dovolj vode?
  Naše telo je pretežno voda. Dehidracija negativno vpliva na naše kognitivno in motorično delovanje (spomin, reakcijski čas, mišična utrujenost in okorelost, splošno gibanje) in naše razpoloženje.
  Potrudi se, da ostaneš hidrirana, saj je težko živeti sočno življenje, ko se posušiš (ali sušiš).
 3. ESENCA
  Esenca ali sok”- živila, zelišča ali rituali, ki spodbujajo dobro zdravje in pomlajevanje.
  To vključuje hrano in zelišča, kot so ingver, med, ghee, sočno poletno sadje, goji jagode. Dejavnosti, kot so joga, tantrične tehnike, dihanje, ples in redno razstrupljanje (z upoštevanjem ženske kode)…!
 4. LJUBEZEN
  Ljubezen vpliva na življenje.
  Dr. Vasant Lad pravi: “Ljubezen je mastna.” Težke situacije mehča, odstrani blokade.
  Ljubezen in intimnost sta osnova tega, zaradi česar zbolimo ali nas pozdravi, kar povzroča žalost in kar prinaša srečo, zaradi česar trpimo ali nas vodi k zdravljenju. «Ustvarjanje ljubezni (začni s seboj) je  življenjska praksa za sočen način življenja.
 5. ŽIVLJENSKA SILA
  Je energija življenja v nas in okoli nas, ki diha življenje. Obstaja veliko načinov, kako se dotakniti in potopiti vanjo. Sveže, čisto lokalno sadje in zelenjava, preživljanje časa v naravi (park, gozd, plaža), obisk ljudi, ki so veseli in polni energije so odlični načini za povezovanje s svojo prano. In najpreprostejši način … Dihanje.
 6. TI
  Ja, prav si prebrala. V svoje življenje vlivaj več tistega, kar ti si (več sebe). To je skrivna sestavina drznega, harmoničnega in sočnega življenja.
  Lahko plešeš v kuhinji, glasno poješ, se prehranjuješ brez krivde, iščeš pustolovščine ali svojo posebno kombinacijo ki napolni tvoj um, telo in dušo. V dejavnostih, ki so tvoj sok, zaradi katerega je življenje sočno!

Odgovori si na vprašanji:

Kateri del tvojega življenja se počuti izsušen?
Kako lahko v svoj um, telo in dušo vneseš malo več sočnosti?
Najdi preproste korake, ki te bodo nasočili.


Če si pripravljena na več »Mango trenutkov«, je pravi čas ZDAJ! V programu Magnetična TI.

https://beautyfityoga.thinkific.com/courses/magneticnati