Ali je mogoče z jogo shujšati?

Odgovor je vsekakor DA! Vendar bistvo joge ni v intenzivni vadbi, kjer se osredotočamo na izgubljanje kalorij in izčrpavanje telesa z naporno vadbo, temveč v celostnem pristopu. Pomebno se je naučiti čutiti samega sebe in  potreb svojega telesa.

Prilagoditev prehrane je tukaj zelo pomembna. Postane naj bolj kvalitetna in naravna.
Ali obstajajo najboljša hrana, posebni recepti in čudežni dodatki? Seveda obstajajo. Ni pa univerzalnega recepta ali načina prehranjevanja, ki bi veljal za vse enako. Vsi smo različni. Zato lahko le VSAK SAM SPOZNA SEBI NAJBOLJ PRIMERNO PREHRANO. PRI TEM PA VAM LAHKO POMAGAM.

Meni osebno najbolj ustreza prehrana z veliko zelenjave in sadja ter malo proteini in žitaricami. Najraje imam vse sveže in pridelano v sožitju z naravo. To pa ne pomeni, da se kdaj pa kdaj tudi ne “pregrešim”.  Vendar je pomembno to kar jemo iz dneva v  dan in naše vsakodnevne navade! 

S tem, ko v naš vsakdan dodamo redno vadbo joge, pa se zgodi najpomembnejša sprememba za izgubo kilogramov. Začnemo se zavedati svojega telesa in zostrijo se naši čuti. Poveča se nam zavedanje, kar pomeni, da nam ni več vseeno kaj dajemo vase. Kar naenkrat hlepenje po nezdravih prigrizkih postaja obladljivo in počasi izgine želja po nezdravi hrani, mi pa zaslišimo kaj nam želi telo povedati.

Paziti moramo tudi na zlato pravilo, da vadimo vsaj eno uro po lahkem obroku in tri ure po težjem obroku. Kadar vadimo zvečer to pomeni, da se bomo morali odpovedati težki večerji in pojesti nekaj lahkega. Ko bomo končali z vadbo pa nam obilna večerja ali sladki prigrizki ne bodo pasali in bomo večer zaključili raje s toplim čajem.

Kadar vadimo zjutraj, pa naj bo to pred zajtrkom. Če ne zdržimo vadbe s praznim želodcem lahko pred tem spijemo matcha latte, smoothie ali pa pojemo le nekaj lahkega. Po jutranji vadbi nam bo pasal svež in lahkoten zajtrk.

In če pogledamo, da jogo vsaj dvakrat na teden postavimo pred zadovoljstvo občutka polnega želodca, potem se začnejo dogajati spremembe. To ne bo le občutek lahkotnosti telesa, temveč tudi nepopisljiv občutek svobode, ljubezni do sebe, zavedanja in samozavesti.
Verjamem, da se več kot izplača!

Z vadbo joge je najlažje začeti tako, da se vpišemo v skupino, kjer bomo imeli vodstvo učitelja in skupino, ki nas bo motivirala. Ko se naučimo osnove, pa dodamo še kratko vsakodnevno jutranjo vadbo doma. Kmalu se pokažejo pozitivne spremembe, tako telesno kot energetsko in umsko.

 

Začnite s spremembami že takoj in ne en mesec pred poletjem.