Zakaj je joga med ženskami vedno bolj popularna

 

» I’m going to make everything around me more beautiful- that will be my Life« Elise de Wolfe

Gor in dol, naokoli in okoli! Takšno je ponavadi življenje vsakega od nas, moškega ali ženske.  Moje osebno vodilo do lepote življenja je volja in želja po iskanju vedno večje vitalnosti in zdravja.

Zdravje ni samo odsotnost bolezni in sijoča koža, ampak se kaže tudi v odnosih do ljudi, ki nas obkrožajo. Kaže se tudi v tem kaj smo dosegli v svojem življenju in v našem prizadevanju k zdravemu in srečnemu okolju.

Ženske imamo neverjetno sposobnost negovanja, česar koli se dotaknemo. To se vidi v družinskem življenju in družabnem okolju. V svetu v katerem danes živimo kot ženske, moramo negovati svoja telesa, prav tako pa negovati tudi osebnostno rast na področju razmišljanja in življenja . Svoja telesa moramo videti kot del narave in razumeti, da gre naša družina onkraj naših ožjih sorodnikov.

Začeti moramo vedno pri sebi. Pa ne zato, ker bi bile osredotečeni samo nase, ampak zato ker samo s spremembo znotraj sebe, lahko ustvarimo spremembo zunaj nas.

Zame osebno je gibanje kot sta joga in ples, skupaj z zdravo prehrano, pot, katero sem našla za dvigovanje svoje energije, ki mi prinaša zdravje, vitalnost, ter osebno rast.

BITI ŽENSKA

Ženska ne rabi biti razumljena, ampak čutena. Če čutiš tudi razumeš. Pa ne mislim samo čutenje povezano z moškimi do žensk, ampak tudi  kakšno razmerje ima ženska sama s seboj. Velikokrat vidim žensko, ki poizkuša biti kot moški, ki misli, da mora biti enaka moškim. Ampak ženske nismo enake moškim. Smo drugačne in ravno iz te drugačnosti se dviguje naša moč. Če želimo biti močne, se moramo začeti čutiti. Ko se začutimo,  pridemo do resničnih odgovorov. Veliko lažje in  veliko bolje kot takrat kadar se analiziramo.

Eden od razlogov , da je joga postala tako popularna med ženskami,  so vsekakor občutki, ki jih začutiš pri jogi –  ko si zares prisotna. Tu v tem trenutku, sama s seboj.  Dihaš,  se povezuješ , in dobiš pogled v svoje notranje vesolje in začutiš mirnost.

Dejstvo je, da ko začnemo prevzemati odgovornost za svoje zdravje in dobro počutje, se začne naše življenje drastično spreminjati. Kot joga učiteljica vse to opazujem vsako leto…ženske spreminjajo svoja življenja, ko prevzamejo svoje počutje v svoje roke.

Ko je ženska v harmoniji in pomirjena s seboj, je njeno življenje ena sama lepota. To se odraža v njenem telesu, besedah, odhosih in dejanjih.

Biti ženska pomeni: Čutiti, poslušati, objemati, negovati, biti odprta, ustvarjati, voditi, inspirirati, biti igriva. BITI!


 

Joga za ženske poteka ob sredah od 18- 19 ure, Beauty fitYoga ob 20.00- 21.15 ure na Rudniku od  20. septembra dalje.

//beautyfityoga.com/beauty-fityoga/

//beautyfityoga.com/obnovitvena-joga/