Se tvoj um velikokrat obnaša kot opica, ki je ušla izpod nadzora?

PRETIRANO RAZMIŠLJANJE JE KOT OPICA V  GLAVI, KI JE UŠLA IZPOD NADZORA?

Sodobni problem pretiranega razmišljanja in premlevanja je povezano s negativnimi čustvi. Ko si v negativnem čustvenem stanju, ki ga povzroči pretirana umska aktivnost in nervoza, se telo zakrči. To pomeni, da je energijski pretok po telesu moten, kar privede do dodatnih negativnih čustev, ki te ujamejo v negativno spiralo in lahko vodi tudi v depresijo. Ko je zakrčeno telo, je zakrčen tudi obraz.

Najlažji način za vzpostavljanje energijske pretočnosti je globoko dihanje, čuječa vadba joge in nasmešek.

Po nekaterih podatkih naj bi približno petina svetovnega prebivalstva bila podvržena nervozi. Verjetno si že kdaj opazila človeka na sestanku, ki neprestano miga z nogami ali rokam, si  grize nohte, ali človeka, ki neprestano pogleduje na telefon.

Ljudje velikokrat poskušajo odpraviti nervozo na nezdrave načine kot so npr. pretirano pitje alkohola, kajenje, jemanje pomirjeval, hranjenje, skrolanje po telefonu…

Svetovni trg antidepresivov dosega rekordne dobičke in rast.

Če ne želiš biti del te statistike če je tvoja glava vedno polna misli in spanec nekvaliteten, si lahko pomagaš z naravnimi tehikami. Ena od teh je Bhramari dih, ki v nekaj sekundah umiri glavo.

SOS DIH, KI V MINUTI UMIRI TVOJO GLAVO