Imunski sistem in pljuča v jeseni/ energija kovine

Ko se dnevi krajšajo, hitra sprememba temperature, svetlobe in ozračja močno vpliva na tvoje telo in psiho. Zdaj, bolj kot kdaj koli prej, je ključnega pomena, da ohranjaš svojo energijo uravnoteženo, močno in osredotočeno. Če prilagodič svoj ritem in shranjuješ svojo energijo s pomočjo ciklične joge ali programa Imuna Kraljica,, lahko preživiš to sezono z močnim imunskim sistemom, pozitivnim mišljenjem in uživaš v blagoslovih narave.

Blagoslov jeseni je v tem, da podpira sposobnost spuščanja. Zato je to optimalen čas za sprostitev nakopičenih čustev, odpuščanje starih zamer, razčiščevanje nepotrebnega, umiritev uma in zbranost duha. Joga in energijske vadbe za jesen se osredotočajo na pljuča, debelo črevo, dihalne vaje, imunski sistem in negovanje poguma za življenje v sedanjem trenutku.

Jeseni je pljučna energija največja. To pomeni, da so pljuča zelo dovzetna, vendar so tudi občutljiva na sezonsko vlažnost.. Zdaj je najboljši čas, da poskrbiš za svoja pljuča in povečaš njihov Qi!

V tradicionalni kitajski medicini so pljuča poveljnik življenske energije. Vsak vitalni sistem in tkivo v telesu sta za izmenjavo kisika odvisna od pljuč. Program Imuna Kraljica se osredotoča na izgradnjo energije pljuč in dihalnega sistema z dihalnimi rituali, odpiranjem prsnega koša in spodbujanjem pljučnega meridiana. Za pripravo na prihajajočo zimo je pomembno okrepiti imunski sistem. Vaje iz programa spodbidijo čiščenje, toniziranje in kroženje življenske energije skozi pljuča. 

Vdušje v jesenskem času, je pogosto žalostno. Jok je izraz elementa kovine. Odpuščanje ni vedno enostavno in zahteva spustitev. Jeseni je element kovine bolj nagnjen k izstopu iz harmonije. Ko je tvoj notranji element kovine  pomanjkljiv, se čustvena energija premakne proti depresiji in žalosti. Če je tvoj notranji element kovine pretiran, lahko postaneš toga, neprilagodljiva, obsojajoča in celo kruta. Uravnotežen element kovine e kot krepostna bojevnica z močnim mečem; polna poguma, pravična in sposobena ukrepati v vsakem trenutku. Pogosto čustveno neravnovesje v elementu kovine nastane zaradi upiranju  toku življenja, zlasti v času prehoda, izgube ali krivice. Odpor do sprememb se v tem letnem času običajno kaže v sezonskih alergijah, sezonski gripi in nerazpoloženju. Ohranjanje vsakodnevne prakse ljubezni do same sebe skozi rituale v programu in ciklično jogo opominja tvojo dušo, da ima sedanji trenutek vse, kar potrebuješ. Predlagani rituali za preoblikovanje čustvene energije in negovanje ljubeče prijaznosti so detoks ritual, Večerni ritual, dihalni in dihalni ritauli.

Čustveno se vaje  osredotočajo na preoblikovanje žalosti ali žalovanja v pogum in navdih.

Duhovno jesen podpira tvojo sposobnost sprostitve in odpuščanja.
Življenje je dinamično prepletanje sodelovanja. Jesen te uči, kako se »prepustiti toku«.

Ko se upiraš izpuščanju, je rezultat kopičenje pridobljene energije. Zunanjo energijo  pridobivaš od prostorov, ljudi, situacij, seksa in hrane. Notranjo energijo držimo tudi s svojimi prepričanji, sodbami, izkušnjami, travmami in čustvi. Kot staro listje, ki pada z dreves, jesenska energija podpira opuščanje tistega, kar ti ne služi, in spuščanje stare energije da lahko tvoj pristni jaz zasije. Pljuča in debelo črevo sta oba organa izločanja. Pljuča izločajo CO2, debelo črevo pa odpadke. 

ljena v program UMUNA KRALJICA s katerim utelesiš energijo Kraljice v sebi, ki vzame zdravje in življenje v svoje roke.

https://beautyfityoga.com/imuna-kraljica-online-program-za-imunski-sistem-2/