Glavna rezidenca ženske moči – Ledvička in nadledvični žlezi

Si za to, da bova skupaj cel december trenirali ledvička? Zmenjeno?

Zima se je po tradicionalni kitajski medicini začela že novembra in to je obdobje naših ledvičk naše glavne življenske in pomlajevalne energije. Ledvička so vrata življenja, saj dajejo energijo celi vrsti drugih sistemov od žlez z notranjim izločanjem, do ušes, kosti, reproduktivnim organom.

Hormonska neravnovesja, depresija, strah in anksioznost, težave z zobmi, kostmi, ščitnico, neplodnost, težave s sluhom – vse to so težave, ki so po tradicionalni kitajski medicini povezane z energijskim deficitom ledvic.

Ampak zakaj je zares tako pomembno, da jih negujemo ?

Ledvice so naš organ pomlajevanja, dobrega počutja in prenove, povezane so s plodnostjo in ustvarjalnostjo, zato moramo NUJNO poskrbeti za njih. Od njih je odvisno naše počutje in zdravje celotnega telesa, ter tudi in predvsem za zanositev! Neplodnost moškega ali ženske je po tradicionalni kitajski medicini vedno povezana z manjkom ledvične enegije.

V trenutku rojstva smo od staršev podedovali življenjsko energijo, ki je naša zaloga. Je tako kot naša dota. In ko smo cel dan v stresu, takrat cel dan delajo naše nadledvične žleze, ki proizvajajo spolne in stresne hormone. Črpajo energijo iz ledvic, ki prehranjujejo naše spolne centre. Takrat se začnejo tešave na rodilih, pada želja po spolnosti, bolečine v ledvenem delu…

Kako pa vemo, da so naše ledvičke šibke? Kadar potrebujemo druge, da se počutimo varne, ko nas je strah, strah biti same, ko iščemo nasvete zunaj sebe, težave s hormoni, da smo prepočasne v življenju, ni libida, nismo ustvarjalne in boli nas križ… v tem področju se vse odraža… Ko pa so naša ledvička nahranjena, smo ženske bolj umirjene in hkrati močne.

Na kratko ti bom zaupala nekaj koristnih nasvetov za obnovo in aktivacijo ledvičk, to pa bo okrepilo tvojo življensko energijo, zdravje in počutje ter pripomoglo k sijočemu videzu.

Ledvičke ne marajo sladkorja, mraza, stresa in nujno potrebujejo vodo, ki pa naj ne bo mrzla. Zima tudi ni čas intenzivnih vadb, kjer delamo veliko na forsiranju in moči. Vadba v času zime naj bo umirjena, ne preveč intenzivna.

Ledvičke so vsak dan najbolj aktivirane med 17. in 19. uro. Takrat si privoščimo toplo limonado s ščepcem himalajske soli, ki bo podkrepila naše ledvičke. Zjutraj in zvečer pa jim privoščimo toplo juhico. Najbolj pa nam bodo hvaležne, če jih bomo stimulurali z vadbo in samomasažo.

Vsaka sekunda, ki jo namenimo ledvičkam, je pomembna!

Ne pozabi pa, da je čas zime, čas počivanja, čas umikanja v notranjost, čas za to, da smo sami s seboj. Je čas za nabiranje nove energije, ki nam bo pomagala, da bomo spomladi polni energije in se ne bomo soočali s spomladansko utrujenostjo. Vsaka spomladanska utrujenost je namreč pokazatelj, da pozimi, v času ledvic, nismo dovolj počivali in smo po nepotrebnem razsipavali svojo energijo. Prav v ledvicah se skladišči naša življenska energija, ki je ne želimo po nepotrebnem porabljati. Vsakič, ko gremo preko sebe, ko naredimo več, kot v resnici zmoremo, ko se ne poslušamo in se ne ustavimo, ko čutimo, da je dovolj in smo utrujeni, energijo črpamo iz naše življenjske energije, ki pa je, žal, omejena.

1.Vaja za krepitev in negovanje ledvičk:

Vzemi si 5 minut časa in si dobro segrej dlani tako, da jih drgneš druga ob drugo, položi jih na ledvička in vizualiziraj vijolično zdravilno barvo, kako greje tvoja ledvička. Vso pozornost usmeri v ledvička in čuti, kako iz tvojih rok prehaja toplota, kako se tvoja ledvička grejejo.

2.Ženska tehnika za obnovitev ledvičk in nadledvične žleze.

Vitalizirale bomo glavno rezidenco spolne essence in ženske moči, ki jo stresno življenje izčrpava in hromi.
Stanje naših ledvičk se kaže s stanjem naše nožnice in obratno. Bolj, ko so mišice nožnice močne, bolj kot je naša nožnica ozka in zaprta, takrat nam življenjska energija ne odteka. Ko je ženska zdrava, je sočna, polna sline. Nožnica je mišica zdravilka! Ko nežno stisnemo nožnico, se ledvička začnejo regenerirat.

Vaja se priporoča od jutra do večera, kadarkoli in kjerkoli. Nikoli ni preveč.
Kako?
Dlani podrsaj eno ob drugo tako, da ogreješ dlani. Tople dlani položi na ledvička, da jih ogreješ, ter tako pomagaš vitalizirati ledvično energijo ter nadledvično žlezo s pozornostjo in nežnostjo.
Dih uskladi s pozornostjo ter nežno kontrakcijo nožnice, ki aktivira zdravilna – refleksna
področja ledvic v nožnici. Ob nežnem stisku nožnice prebudiš zdravilno spolno energijo, ki jo pelješ v ledvička.

Ljubeče neguj samo sebe in uživaj v naravnih danostih! 

Vse negovalne in ženske prakse prakticiramo tudi pri Beauty Fityogi  in Ženski obnovitveni jogi. V februarju pa bo delavnica na temo Ženskih zakladov, ker se bomo negovalnih tehnik podrobno naučili.
Za več informacij piši na nina@beautyfityoga.com