CELULIT- odpadna snov- zdravstveni problem !

V taoistični medicini imajo za vsako stanje posebno pojmovanje in tako celulitu pravijo ČUSTVA, KI SE NE PRETAKAJO.
Ta nadloga je lahko povezana tudi s hormonskim neravnovesjem (predvsem estrogenskim), limfnimi zastoji, slabim delovanjem ščitnice, vse to pa pripomore, da se odpadne snovi obdržijo v telesu (vezivnem tkivu) in se kopičijo na kritičnih delih telesa.

Proti izrazitemu celulitu je najučinkovitejša sprememba prehrane, ki naj vsebuje veliko zelenjave, sadja in jedi iz polnovredne moke. Tako bo organizem podprt s hranilnimi snovmi, vitamini in minerali, ki spodbujajo prebavo in preprečujejo zastajanje odpadnih snovi v telesu. Spomladi in poleti je nujno, da za razstrupljanje na svojih krožnikih izkoristimo kar nam narava ponuja (regrat, šparglji, čemaž, koprive, sezonska zelenjava, sadje). Zelo pomembno je popiti tudi veliko vode in zeliščnih čajev.

Druga najpomembnejša stvar pa je gibanje!!! Čim manj se vozimo z avtomobilom, prednost dajmo kolesu in hoji. Izogibajmo se tekočim stopnicam in dvigalu in namesto tega raje pričnimo uživati v aktivnosti.
Vemo, da nič ne pride samo od sebe, zato si dajmo na urnik vsaj 3x tedensko rekreacijo in vsak dan sprehod na svežem zraku, ter spotoma izrabljati priložnosti za spontano rekreacijo.
Samo pomisli, če se s kolesom pelješ v službo in domov, vmes greš nekajkrat po stopnicah, namesto z dvigalom …če to delaš vsakodnevno imaš odlično rekreacijo za katero ti ni potrebno iskati izgovorov “nimam časa”.

Ženske se rade poslužujemo novostim estetike, raznim dietam, kremam in masažam, ki imajo učinek dokler jih redno uporabljamo, potem pa, tako kot pri dietah doživimo jo-jo učinek. Pomembna je spremeba načina življenja z zdravo prehrano, rednim gibanjem, dihalnimi vajami in posebnim jutranjim obredom!!!!

Star celulit, ki se nam kopiči že leta in leta, pa lahko odpraviš le s pravilno in strokovno ročno masažo. Aparati in kreme ne delujejo!!!

Pri vadbi BFY smo začele z bolj intenzivno vadbo, ki je usmerjena na krepitev in oblikovanje stegen in zadnjice. Poleg pa poskrbimo še za pretočnost celotnega organizma, ki je pogoj, da se lahko strupi odplavijo iz telesa, da se zopet vzpostavi optimalna cirkulacija, ter prepreči nabiranje celulita. Ker v vaje vključujemo tudi trening obraza, so učinki še potencirani, meridiani, odgovorni za čvrstost kože, pa še bolj dejavni. Če pa želiš res vidne rezultate moraš spremembe uvesti v tvoj vsak dan!


In še skrivnost…Največja napaka, ki jo lahko počneš je, da greš na intenzivno vadbo in se potem vsedeš v avto ali padeš na kavč. S tem zapreš limfne zaklopke, ki bi strupe odpeljale ven. Nujno je, da po vadbi še malo hodiš ali nekaj počneš, da limfne zaklopke ostanejo odprte. Tudi pri kolesarjenju zapiraš limfne zaklopke, zato je nujno, da se po vožnji s kolesom še nekaj časa sprehajaš
ali greš po stopnicah namesto z dvigalom


Napotki, ki ti jih svetujem, da jih uvedeš v tvoj vsakdan, če želiš imeti rezultate:

 • Zjutraj se stuširaj, po nogah in zadnjici izmenjuj hladno in toplo vodo, od spodaj navzgor. Curek ne sme biti premočan in        pravokotno usmerjen na kožo, saj tako samo zbija celulit skupaj. Kožo narahlo obriši, da je še vedno vlažna in z močnejšim masiranjem od spodaj navzgor vtri kokosovo olje v kožo.
 • Spij toplo limonado z žličko MSM- ja.
 • Spomladi nabiraj in jej čimveč grenčic, ki ti jih narava ponuja (regrat, čemaz, koprive, šparglji…), jej čim več presne sezonske telenjave in sadja.
 •  Vsakodnevno se sprehajaj na svežem zraku in giblji po hribu navzgor, kjer moraš bolj temeljito dihati. Tako vsaka celica dobi
  kisik.
 •  Joga obraza v hipu pospeši cirkulacijo, odpre celice in prinese kisik tudi v žleze v glavi. Še bolj je vse skupaj potencirano,
  če jo izvajaš na svežem zraku.
 • BFY vadba je narejena tako, da istočasno delajo žleze v glavi in telesu, celoten organizem diha, vse to pa povečuje odprtost za kisik in s tem obnavljanje in pomlajevanje.
 •  Med 5 in 7 uro je zrak najbolj poln. Če ta čas uporabiš za dihalne in jutranje jogijske vaje, se bo organizem razstrupil in
  okrepil. To se bo pokazalo na topljenju celulita.
 • Skakanje s kolebnico.
 • Infrardeča savna, ker deluje od znotraj navzven.