Qi ali Življenska energija

Razlika je ali nekaj veš samo teoretično ali znaš stvar zares tudi začutiti.

 

Taoistične tehnike in Qi energija so me vedno zanimale. Razumela sem jih v teoriji, nisem pa čutila neke kultivacije življenske energije. Kaj šele, da bi zbirala in vodila energijo po telesu. Takrat sem mislila, da je to kar nekaj.

 

Potem se je zgodilo samo od sebe, ko sem spremenila način vadbe iz fizične v celostno (holistično).  Ko se zaveš, da ni samo fizično telo tisto na katerem moraš delati. Neprecenljiv občutek je, ko točno veš v katerem organu ti primanjkuje energije, veš kaj moraš narediti, da to popraviš. Zato teorija brez prakse ni nič, praksa brez teorije pa je lahko veliko.

 

Kaj je torej Qi?
Je energija, ki kreira in vzdržuje univerzum, Prisotna je v vseh stvareh (skalah, rastlinah, v živih bitjih, zraku, svetlobi, zvoku, mislih…).
Če je Qi močna, je življenje v ravnovesju in cveti.  Če je zastala, pomankljiva to odpira vrata boleznim. Energijske vaje pa so metoda za dvogovanje Qi energije. Taoistična medicina je tukaj že 5.000 let in to je dokaz, da deluje. Obstane samo tisto kar resnično deluje.

V telesu so posebne poti- meridiani, ki so povezani z organi. Meridiane lahko primerjaš z rekami, organe pa z jezeri. Od rek je odvisno ali je dvolj pretoka v jezeru, se bo to izsušilo  ali poplavilo in vplivalo na okolje.
Če uporabiva to metaforo lahko rečeva, da z jogo 5ih elementov pripelješ ravnovesje in harmonijo rekam in jezerom v telesu, da delujejo v največji zmogljivosti in ravnovesju.

 

S tem namenom sem ustvarila online program IMUNA KRALJICA, ki na nežen in enostaven način poskrbi za močan imunski sistem in zdravje.

26.10 ti z nakupom programa pripada tudi Zoom delavnica, kjer bova bolj podrobno spoznali faktorje za močan imunski sistem in vaje naredili skupaj. Do takrat je tudi znižana cena programa.

 

https://ninavodeb.thinkific.com/courses/imuna-kraljica