Ajdovi piškoti s koščki čokolade in arašidi

Ti slastni piškotki z brezglutensko ajdovo moko imajo okus po orehih. Privoščite si jih s čajem, kavico ali kakavom. Otroci jih obožujejo!

Recept za 12 velikih piškotov:
Priprava 30 minut + ohlajanje + kuhanje 15 minut

110 g masla
85 g kokosovega ali ksilitol sladkorja
1 veliko jajce
200 g ajdove moke
1/4 žličke soli
1/2 žličke pecilnega praška
85 g temnih čokoladnih kapljic
85 g arašidov


  1. 2 pekača obložimo s papirjem za peko. V večji skledi z električnim mešalnikom  penasto vmešamo maslo in sladkor, da dobimo rahlo in penasto kremo. Nato vanjo vbijemo jajce in dobro premešamo.
  2. V drugi skledi zmešamo moko sol in pecilni prašek. Suho mešanico postopoma dodajamo masleni, ter mešamo dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo še čokoladne kapljice in arašide, ter znova dobro premešamo. Testo pokrijemo s folijo za živila in ga za 30 minut postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  3. Iz testa oblikujemo kroglice velikosti žogice za golf, jih porazdelimo po pekačih in lahno sploščimo. Med njimi mora biti najmanj 5 cm razmika, ker se bodo med peko razlezle. Piškote pečemo cca. 15 minut. V tem času se bodo obarvali zlato, videti pa bodo nekoliko premalo pečeni. Pekača vzamemo iz pečice in piškote pustimo na njiju najmanj 10 minut, da se ohladijo in strdijo. Nato jih preložimo na kuhinjsko mrežico, da se popolnoma ohladijo. Shranimo jih v neprodušno zaprti posodi.