Joga obraza vs filerji

Jogo obraza ali filerji?

Na prvo žogo verjetno večina izbere filerje, saj smo ljudje nagnjeni k iskanju hitrih rešitev. Kadar pa imamo znanje verjamem, da se naša izbira spremeni. Ne bom rekla, da filerjev sama nikdar ne bom uporabljala, ne vem. Vem pa, da to nikakor ne sme biti edina izbira. Mišice so tiste, ki hranijo globoke plasti kože in kostno maso, zato z leti brez ohranjanja mišične mase, filer postane vedno bolj drag, učinek pa nič kaj lep.

Ko prehajamo v 40+ leta, še posebno proti menopavzi, postanejo strukturne spremembe v kosteh našega obraza bolj očitne, kar lahko vpliva na celoten videz obraza. Proces staranja vpliva na kosti obraza prek različnih mehanizmov, vključno z resorpcijo kosti, zmanjšano proizvodnjo kolagena in spremembami v porazdelitvi maščobe. Z leti se dogaja postopna izguba kostne gostote, kar vodi v proces, pri katerem se kostno tkivo hitreje razgradi, kot se nadomesti. Na obrazu lahko to povzroči zmanjšanje volumna kosti, zlasti na področjih, kot so čeljust in ličnice, koža pa zaradi tega postane povešena.

Kolagen, beljakovina, ki daje moč in strukturo koži in kostem, prav tako igra ključno vlogo pri staranju obraza. S staranjem se proizvodnja kolagena zmanjša, kar vodi v izgubo elastičnosti in čvrstosti kože. To, skupaj s spremembami v porazdelitvi maščobe, lahko prispeva k povešenosti in nesorazmerjem na obrazu.

Joga obraza pomaga koži in mišicam, da obraz izgledaja bolj zdrav in mladosten.

Obrazne vaje v spletnem programu vključujejo toniranje in lifting mišic na obrazu in vratu. Medtem ko so vaje namenjene predvsem mišicam, posredno vplivajo tudi na zdravje kosti.. Ko pri jogi obraza izvajamo vaje upora  in protiupora, spodbujamo grajenje mišic in obnovo kosti. Vemo, da vaje z utežmi povečajo moč kosti telesa, zato je smiselno to načelo uporabiti tudi na obrazu

Pomembno je zavedanje, da mišice prehranjujejo vse kar je nad in pod njimi, zato je ključno, da se osredotočamo na grajenje in vzdrževanje svojih mišic. Krepitev mišic lahko pomaga preprečiti učinke gravitacije na spodnji del obraza in nudijo podporo kostem ter zmanjšajp videz povešenosti.

Življenjski slog je zelo pomemben za zdrave kosti. Dobra prehrana, vsakodnevna vadba in dodatki lahko pomagajo našim kostem, da so močne in zdrave. Ključni vidik joge obraza je zdravo in uravnoteženo življenje s katerim zagotovo pomagaš strukturi svojih kosti tudi na obrazu in s tem k zdravemu in sijočemu izgledu v vsakem življenskem obdobju!

Pridruži se tečaju joge obraza, kjer skupaj gradiva formo obraza in vračava telo v ravnovesje.
https://beautyfityoga.com/joga-obraza-6-tedenski-tecaj/